Gospa od Hrasta i Zaziv Duha Svetoga za učenike

01 I ove su godine, 15. rujna, vjernici triju vukovarskih župa hodočastili Gospi od Hrasta. 02 Od davnine slika je bila na hrastu, a čudesnim događajem izbavljenja od krive osude i smrtne kazne uvelike je štovana. 03 23. srpnja 1821. na traženje vjernika biskup dozvoljava gradnju kapele, ali nije izgrađena. Tek kada je 1891 hrast izgorio, a slika Gospina ostala neoštećena, vukovarske gospođe skupiše novac za kapelu koja je blagoslovljena 8. rujna 1892. 04 Od 1914. na Malu Gospu ide zavjetna procesija iz Vukovara svake godine, sve do poslije Drugog svjetskog rata kada je zabranjena.
04a S povratkom vjernika nakon Domovinskog rata obnovljena je kapela i zavjetna procesija. 05a1 S početkom nove školske godine, u nedjelju 22.9., zazvali smo Duha Svetoga za svu djecu u našoj župnoj zajednici. 05 BIBLIJA Gospodine, sva tvoja riječ upućena ljudima zapisana je u Bibliji. Ona nam otkriva tko si Ti. Neka nas Tvoja riječ vodi i nadahnjuje. 06 KATEKIZAM ZA MLADE U katekizmu je zapisano ono u što vjerujemo i što smo pozvani živjeti. Pomozi svima da upoznaju nauk koji je Krist povjerio Crkvi.
07 KATEHETSKA KNJIŽICA Katehetska knjižica je simbol naše redovitosti na katehetskim susretima. Neka ona bude znak naše ustrajnosti i marljivosti u pohađanju kateheze. 08 HOSTIJE Prinosimo ti hostije koje će po svećenikovoj molitvi i polaganjem njegovih ruku postati Tvoje tijelo. Neka nas svako pristupanje pričesti podsjeti da si Ti među nama. 09 VINO Plod rada čovjekovih ruku, zemlje, trsa i sunca. Neka po molitvi postane Tvoja krv. 11 Sveti Oče, hvala Ti što toliko toga možemo. Pomozi nam da se svojim sposobnostima služimo dobro i Tebi na slavu. Amen!