MJEŠOVITI ZBOR GOSPE POVRATNIKA

 

Zbor se nakon ratnog razdoblja i progonstva postupno okupljao i počeo djelovati 2000. godine pod vodstvom profesorice glazbene kulture Marije Brajer koja je ujedno i svirala na svetim misama.
Sedam godina poslije zbor napušta umirovljena profesorica Brajer, te nakon toga članovi zbora godinu dana nastavljaju pjevati bez orguljaške pratnje, a okupljala ih je i vodila sestra Finka. Za to vrijeme tadašnji župnik, fra Ante Perković, tražio je zamjenu kako bi i dalje zbor u potpunosti mogao djelovati.
2008. godine na mjesto voditelja zbora i orguljaša dolazi magistar glazbene pedagogije Danijel Služek, te zbor ponovo nastavlja djelovati. Ostaje do ljeta 2015. godine.
Od jeseni 2015. godine zbor preuzimaju i vode gospođa Ivanka Barbir Matić (orguljašica) i fra Ivan Henrik Damjanović (dirigent), te ponovo magistar Danijel Služek do ljeta 2017.
Od listopada 2017. godine zbor vodi mlada Osječanka Marija Brković, studentica Umjetničke akademije u Osijeku, smjer Glazbena pedagogija.

Zbor radi i vježba u dvorani novosagrađene crkve, gdje se uvježbavaju dvoglasne, troglasne i četveroglasne skladbe. Sudjelovao je na više Smotri franjevačkih zborova, a od brojnih svečanih euharistijskih slavlja spomenut ćemo posvetu crkve i kolaudaciju i blagoslov orgulja.
Zbor danas broji tridesetak članova, od kojih su neki članovi od samog početka.
Crkva je opremljena prekrasnim orguljama od 30 registara i oko 1800 svirala što doprinosi svečanom euharistijskom slavlju i uvelike podiže kvalitetu rada zbora.