Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Misericordiae Vultus - Lice Milosrđa - 1

Hitova: 1290
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Bula pape Franje o izvanrednoj Jubilarnoj godini milosrđa

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM papa Franjo u Rimu svečano je otvorio izvanrednu Jubilarnu godinu milosrđa. Danas, 13. prosinca u 18 sati naš će biskup mons. Josip Mrzljak otvoriti tu godinu milosrđa u Varaždinskoj katedrali. Ujedno je naš Biskup proglasio uz varaždinsku katedralu sljedeće crkve u Varaždinskoj biskupiji budu mjesta za udjeljivanje jubilejskog oprosta:


1.    Ludbreg – župna crkva Presvetog Trojstva i svetište Predragocjene Krvi Kristove
2.    Molve - župna crkva Uznesenja BDM
3.    Lepoglava – župna crkva Bezgrešnog začeća BDM i kapela bl. Alojzija Stepinca u Kaznionici
4.    Kapela Schönstattskog svetišta Majke Triput Divne u župi Mala Subotica (od Velike Gospe do blagdana BDM Kraljice)
Uz to Biskup određuje da za glavno župno proštenje u Godini  Jubileja župna crkva bude mjesto dobivanja jubilejskog oprosta, koji se može dobiti i uz bolesničku postelju.
Papa Franjo objavio je 11. travnja ove godine papinsku bulu Misericordiae Vultus (Lice Milosrđa) u povodu proglašenja izvanredne Jubilarne godine milosrđa. Ona pod motom Milosrdni poput Oca započinje 8. prosinca 2015., na svetkovinu Bezgrješnog začeća Marijinog, a završit će godinu poslije, na nedjelju Krista Kralja 20. studenog 2016.
U papinskom dokumentu sazdanom od 25 točaka i upućenom cijeloj Crkvi stoji mnoštvo pouka za život kršćana, s posebnim naglaskom na milosrđe. "Isus Krist - lice Očeva milosrđa. Ovim bi se riječima moglo sažeti otajstvo kršćanske vjere. Milosrđe je živo i vidljivo u Isusu iz Nazareta, dosežući vrhunac u njemu. Ono je most koji spaja Boga i čovjeka, otvara nam srca nadi da smo zauvijek voljeni unatoč našoj grješnosti. Ono će uvijek biti veće od svakog grijeha i nitko ne može ograničiti ljubav Božju. On je uvijek spreman oprostiti", napisao je Papa.
U sljedećim brojevima Župnog listića donosit ćemo važne naglaske iz Papine Bule kao i tumačenja koja će nam pojasniti smisao ovog jubileja.