Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Sv. Nikola darivatelj

Hitova: 1182
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Danas je druga nedjelja došašća, a kalendarski je i Sveti Nikola biskup. Župa sv. Nikole u Koprivnici  danas slavi svojeg nebeskog zaštitnika te im i na ovaj način od srca čestitamo! 

Dobro je imati dobroga zaštitnika, a Sv. Nikola je doista bio dobar, zato su tu dobrotu mnogi osjetili, a mnogi je i danas osjećaju. Naime, mnogi ga vole, a posebno djeca, ali ne samo djeca već i svi ostali, zbog njegove vrline, darivanja, zato je Sveti Nikola i simbol darivanja koje je upravo aktualno i popularno u ovo predbožićno vrijeme. Da bi darivanje ispunilo svoj smisao, mora predstavljati istinski užitak ne samo za onoga tko prima dar nego i za onoga tko daruje, a to se ostvarivalo upravo kod Nikole. U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i bio je za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Krista.
Slijediti  sv. Nikolu znači u svakom bližnjemu prepoznati Krista, posebno u potrebitima. Tih potrebnih naše ljubavi imamo na svakom koraku, zato vas pozivamo na suradnju u djelovanju dobrote na razini župe. U ime Župnog karitasa pozivamo vas na dobrotvornost koja je posebna odlika sv. Nikole. Vjerujemo da smo svjesni da mnogi i u našoj župi oskudijevaju i ne znaju kako bi svaki dan namirili osnovne potrebe života. Budimo široke ruke i srca, jer “blaženije je davati nego primati”.
Određen broj vjernika već imamo evidentirane za pomoć i redovito za veće blagdane dobivaju određenu pomoć, no htjeli bi još više proširiti taj popis, zato vas pozivamo, slobodno prijavite kojima je pomoć župe doista potrebna kako bi na vrijeme djelatnici karitasa mogli djelovati.