Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Bogoslužje Božića i jaslice...

Hitova: 760
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

... objavljuju nam poruku o rođenju Sina Božjega koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice i postao čovjekom. Novorođeni je došao među nas da nas ohrabri u našem nastojanju za dobro.

Povili su ga u pelene da bi razvezao naše grešne veze i da nas ogrne plaštem pravednosti. Postao je siromašan da bi se mi obogatili. Rodio se u suzama da bi obrisao naše suze. Rodio se za vrijeme popisa stanovništva da bi naša imena upisao u knjigu žive Božje djece. Rodio se u tuđini da bi nas priveo u nebesku domovinu. Rodio se u Betlehemu što znači - kuća kruha - i navijestio nam da će s nama ostati trajno kao živi kruh s neba. Rodio se na putovanju da bi nas podsjetio na istinu da smo i da ćemo biti samo putnici na zemlji. (sv. Grgur Veliki).
Božić nam posvješćuje da nismo sami jer je Bog s nama. Božić želi u nama oživjeti uvjerenje u Božju ljubav. Čuvajmo tu svijest kroz svih 365 dana nastupajuće 2015. godine. U svjetlu Božićnog otajstva prepoznajmo jedni druge kao braću sestre, kao obitelj Božje djece koja je sposobna graditi pravednost u ljubavi.