Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Tko je Poncije Pilat?

Hitova: 1014
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Redovnice imaju običaj da za vođenje duhovnih vježbi pozovu različite svećenike. Na kraju duhovnih vježbi imaju dva oblika oproštaja. Ako su sestre pozvanom svećeniku rekle: Oče, molit ćemo za vas to znači da nisu bile posve zadovoljne i da ga najvjerojatnije više neće pozivati. Ako pak u oproštaju kažu:  Oče, molite za nas to znači da će ga ponovno pozvati.

Jedna redovnica putovala je mjesnim autobusom. Na jednoj od postaja ušla je njezina viša poglavarica. Sestra ju pozdravi i ponudi joj svoje sjedalo. Poglavarica joj prijazno zahvali i reče: Lijepo je to od vas, ali samo vi sjedite. Redovnica joj nakon nekog vremena reče: Dozvolite, sestro predstojnice, ja... Samo mirno sjedite, sestro odvrati joj predstojnica. Na sljedećoj postaji pokušala je sestra opet ustati, ali predstojnica joj još jednom reče neka samo mirno sjedi. No, konačno sestra odlučno ustane i reče: Oprostite sestro predstojnice, ali ja sam trebala izaći još prije tri postaje!

Opatica je posjetila novi samostan sestara i opazila jako visoku željeznu ogradu koja je samostanski prostor dijelila od vanjskog svijeta. To je bila prilika da sestrama kaže sljedeće: Ako ste položile zavjete čemu vam ovako visoka ograda? Ako ste postavile tako visoku ogradu, čemu uopće polažete zavjete?

U jednom samostanu imali su obnovu prostorija. Na kraju ručka sestra predstojnica opazila je da je ostalo dosta hrane. Odnesite hranu radnicima, rekla je sestri kuharici. Ta je odmah poslušala, ali putem se dosjetila da će radnike prije upitati kakvo pitanje o vjeri. Kad je došla do radnika i upita prvog Poznate li vi Poncija Pilata? Taj se okrene ostalim radnicima i upita: Da li je među vama Poncije Pilat? A što je? upita jedan od njih. reci mu da je došla njegova stara teta i donijela mu ručak.