Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

OSVRT NA ODRŽAN SEMINAR NOVE EVANGELIZACIJE

Hitova: 2346
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Duhovna(5).jpg Od 24-26.11.2017.u našoj župi, održan je seminar nove evangelizacije, pod vodstvom Zajednice Molitva i Riječ, utemeljitelja mons. Tomislava Ivančića. Seminar je vodio vjeroučitelj Ivica Lulić i prof. Ljerka Jurkić. Tema susreta, bila je, KAKO DO SUSRETA SA ŽIVIM BOGOM. Evo kratkog osvrta na sami seminar: Sva tri dana, posječenost je bila zadovoljavajuća. Svakoga dana došlo je preko stotinjak vjernika, što nam govori da je glad za susretom sa živim Bogom, velika. Jer, čovjek koji nije susreo živoga Boga, to je čovjek koji se sakrio, u svome grijehu, reče prof. Ljerka.

Trebalo je u čovjeku pobuditi tu glad za Bogom, za smislom života i za promjenom i obraćenjem prvo sebe, da bi dalje mogao mijenjati onoga pored sebe. Samo promijenjen i obraćen čovjek, mijenja svoju okolinu. Taj obrat se događa kada ljudski duh, surađuje sa Duhom Sv. I čovjek sve više postaje čovjek, kad dopusti da ga Duh Sv mijenja. I to se bas ovih dana i događalo u tišini ljudske sabranosti i svijesti. Promjena se događa u čovjekovoj duhovnoj duši. Živi Isus iz Evanđelja, oslobađa te, baš onoga u što si ga sam pustio. To je trenutak tvoje odluke. Bilo je puno govora, o našoj osobnoj molitvi. Molitva je uzimanje žive Riječi u svoje srce, nad kojom onda bdiješ i prebireš po njoj. Moliti znači biti svjestan, da je Bog sada tu. Molitva je komunikacija sa Stvoriteljem. Pozorno se slušalo o obostranom praštanju i nekako imaš osjećaj da želiš i hoćeš, izaći iz svojeg osobnog nereda, u red. Rezultat takve kateheze, bio je red, ispred ispovjedaonice prije svete mise. Vjerujem da je svaki prisutan otvorio svoje srce i dopustio da živi Isus zaviri u njega i spasi ga u dnu njegova bića. I kako reče Ljerka: Susret sa živim Bogom, je život koji ponajprije tebe zahvaća, a onda ide od srca srcu. Rekla bih, ovo nije bilo, samo još jedno lijepo predavanje. Ovo je bilo ŽIVO predavanje, susret sa živim Bogom. Svjesni smo i sami da čovjeka mijenja samo ŽIVA RIJEČ, ona po kojoj se netko promijenio, obratio. Jer samo tamo gdje sam se ja obratila, to će biti živo za slušatelja. Drago mi je bilo čuti jednu mladu mamu, koja mi je rekla, ja sam vam ovaj seminar doživjela ovako: Ivica mi je ova dva dana pripremao put do srca, a onda u nedjelju, Ljerka mi je pokazala, to mjesto susreta mene i mojeg Stvoritelja. I to je bio moj osobni susret sa Bogom. Da dragi prijatelju, sjeme je palo. A sada je na tebi i meni, da na svaku Sv. misu dođemo sabrani i svjesni, da smo došli na susret sa živim Bogom. A onda kad izađemo iz crkve, da ga pronalazimo, u svemu što nas okružuje. I to će biti naš svakidašnji susret sa živim Bogom. I neka se naš odnos s Isusom, nastavlja u odnosu s bližnjima, sa prirodom i svemu što je On stvorio i u čijem Duhu sve živi i miče se.

Marijana Ištvanović

Duhovna(1).jpg Duhovna(2).jpg Duhovna(3).jpg Duhovna(4).jpg Duhovna(5).jpg Duhovna(6).jpg Duhovna(7).jpg Duhovna(8).jpg Duhovna(9).jpg Duhovna(10).jpg Duhovna(11).jpg Duhovna(12).jpg Duhovna(13).jpg Duhovna(14).jpg Duhovna(15).jpg Duhovna(16).jpg Duhovna(17).jpg Duhovna(18).jpg Duhovna(19).jpg Duhovna(20).jpg Duhovna(21).jpg Duhovna(22).jpg Duhovna(23).jpg Duhovna(24).jpg