Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Razmišljanje

Hitova: 770
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Čovječe, probudi se! Za te je Bog postao čovjekom. Digni se, pospanče, i ustani od mrtvih i Krist će te prosvijetliti. Za tebe je, velim, Bog postao čovjekom. Ti bi zauvijek umro da se nije on rodio u vremenu. Nikada se ti ne bi oslobodio od tijela grijeha da on nije na se uzeo sličnost tijela grijeha. Svladala bi te trajna bijeda da nije bilo njegova milosrđa. Veselo slavimo dolazak našega spasenja i otkupljenja. Slavimo svečani dan kad je veliki i vječni Dan iz velikoga i vječnog dana došao u ovaj naš kratki vremeniti dan. On nam je postao pravda i posvećenje i otkupljenje. Ta pisano je: Tko se hvali, neka se hvali u Gospodinu.
Istina je, dakle, nikla iz zemlje: Krist je rođen od Djevice, a za sebe je ustvrdio: Ja sam istina. Pravda je pogledala s nebesa: Čovjek koji vjeruje u Krista koji je danas rođen, nije opravdan od samoga sebe, nego od Boga. Istina je nikla iz
zemlje, jer je Riječ postala tijelom, a pravda je pogledala s nebesa, jer svaki dobar dar i savršen poklon dolazi odozgor. Po vjeri opravdani budimo u miru s Bogom, jer su se zagrlili pravda i mir. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu: jer je Istina nikla iz zemlje. Po njemu imamo pristup k ovoj milosti u kojoj se nalazimo, i ponosimo se nadajući se slavi Božjoj.
Ne veli: našoj slavi, nego slavi Božjoj, jer pravda nije od nas izišla, nego je pogledala s nebesa. Dakle, tko se hvali, neka se ne hvali u sebi, nego u Gospodinu. Zato su Gospodinu što ga je Djevica rodila pjevali hvalu anđeli: Slava na visini Bogu, i na zemlji mir ljudima dobre volje. (Iz govora sv. Augustina)