Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

OBRED PALJENJA SVJETLA - Obiteljsko slavljenje Badnje večeri

Hitova: 898
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Za molitvu je potrebno da jedan član obitelji predvodi i podijeli uloge u molitvi. (Potrebno je, prethodno se dogovoriti.) Za obred paljenja svjetla potrebno je pripremiti tri svijeće. Obitelj se treba okupiti oko stola. Sva svjetla u kući trebaju biti ugašena i svjetla na boru trebaju biti ugašena. Kratko vrijeme ostati u šutnji. Jedan od članova obitelji pali svijeću.
Zapaliti prvu svijeću

Pjesma: Radujte se narodi
Radujte se, narodi, kad čujete glas,
da se Isus porodi u blaženi čas.
Svaki narod čuj, čuj
i Betlemu pristupljuj, pristupljuj!

Iz evanđelja po Luki
U one dane izađe naredba cara Augusta da se provede popis svega svijeta. Bijaše to prvi popis za vrijeme Kvirinijeva upravljanja Sirijom. Svi su išli na popis, svaki u svoj grad. Tako i Josip, budući da je bio iz doma i loze Davidove uziđe iz Galileje, iz grada Nazareta, u Judeju - u grad Davidov, koji se zove Betlehem - da se podvrgne popisu zajedno sa svojom zaručnicom Marijom koja bijaše trudna.
I dok su bili ondje, navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, prvorođenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.
A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. No anđeo im reče: “Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.”
I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći: “Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!”

Zapaliti drugu svijeću i
Pjesma: Radujte se, narodi (2. - 3.)
Vidi Božje otajstvo u podrtoj štalici
I tko trpi uboštvo na toj tvrdoj slamici.
To otajstvo čuj, čuj
I k jaslicam pristupljuj, pristupljuj!

Raduje se Marija s Josipom gledeći,
Anđeo pjeva “Gloria” po zraku leteći;
I ti, svijete čitavi,
Spasitelja pozdravi, pozdravi!
Zapaliti treću svijeću
i svjetla na boru