Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Uskrsni blagoslov jela u našim obiteljima

Hitova: 657

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Isus Krist, naš Domaćin, koji nas je pozvao za svoj euharistijski stol, neka bude s nama i u ovom činu blagoslova jela u čast njegova uskrsnuća.

Prisjetimo se da je svako jelo, svaka hrama, dar dobroga Boga. To je veliki dar ljubavi Stvoritelja prema nama; to je dar neba našoj zemlji; to je poseban blagoslov Božji; to je plod zemlje i nagrada truda naših ruku.

Zato je Isus Krist, naš Gospodin i Učitelj, na Veliki četvrtak, kao temelj svog uskrsnuća, u prilikama kruha i vina, za nas i za naše spasenje, ustanovio euharistijsku gozbu. 

Zamolimo ga, da svoju milost i svoj blagoslov prelije na naše jelo koje smo donijeli na blagoslov. Da se ostvari ona apostolska zahvalnica: Od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost.
Stoga, slaveći smrt i uskrsnuće njegovo, pomolimo se da ovaj Uskrs bude na spasenje nama i svima koji ćemo blagovati ovu hranu, koju smo donijeli na blagoslov.


Pomolimo se: Dobri Bože, molimo te izlij svoj sveti i očinski blagoslov na ovu hranu: na kruh, na meso, sir i jaja, na zelje i salatu, na sol i začine, i na sve što smo pripremili za uskrsno blagovanje. Neka voda, kojom ćemo poškropiti našu hranu, bude znak tvoga blagoslova. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen. 

Oče naš... Zdravo Marijo... Slava Ocu...