Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

DOGAĐANJA U ŽUPI

Sv. Pio iz Pietrelcine (Padre Pio)

Hitova: 52
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

(Pietrelcina, 25.5.1887. - San Giovanni Rotondo, 23.9.1968.)


Rođen je 25. svibnja 1887. godine u talijanskom gradiću Pietrelcina. Sutradan, na krštenju dobio je ime Francesco (Franjo). Kao mladić ušao je u novicijat braće kapucina i postao redovnik, brat Pio. Za svećenika je zaređen 10. kolovoza 1910. godine u katedrali u Beneventu. U rujnu 1916. godine poslan je u samostan u San Giovanni Rotondo gdje, uz kraće prekide, ostaje do smrti 23. rujna 1968. godine. Ondje je na sebe primio znakove muke Gospodinove, tzv. stigme. U svom se je djelovanju osobito posvetio bolesnicima i siromasima. Svetim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. 16. lipnja 2002. godine.

Nekoliko misli sv. Pia:

Mir je jednostavnost duha, vedrina savjesti, spokoj duše, veza ljubavi. Mir je red, sklad unutar osobe, neprestana radost koja je posljedica mirne savjesti, sveta radost srca u kojem vlada Bog. Mir je put savršenstva ili, još bolje: savršenstvo se nalazi u miru.

Demon, koji zna sve te stvari, čini sve napore da nam oduzme mir. Duša se ne smije žalostiti ni zbog čega, osim da uvrijedi Boga. No i u tome moramo biti vrlo razumni: valja nam žaliti zbog naših slabosti, no neka to bude mirna žalost, uvijek puna povjerenja u Božje milosrđe. Čuvajmo se onih predbacivanja i grižnje savjesti koja dolazi najčešće od neprijatelja koji nam želi oduzeti mir.

Ako nas grižnja savjesti vodi poniznosti i marljivosti u dobru, ne oduzimajući nam povjerenje u Boga, znajmo sa sigurnošću da dolazi od Boga. Ako nas, naprotiv, čini bojažljivima, nepovjerljivima, lijenima, sporima u dobru, znajmo sa sigurnošću da dolazi od demona, odbacimo je i tražimo utočište u povjerenju u Boga.