Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

ISPOVJEDNI KUTAK

U SUSRET BOŽIĆNOJ ISPOVIJEDI

Hitova: 582
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prije ispovijedi pripremi se, smiri se i posvijesti si čin koji želiš obaviti. Obnovi svoju vjeru.

  1. Sjeti se: Dolaziš pred Boga koji te ljubi, zove i koji ti je uvijek blizu. Osluškuj ga i osjeti u svom srcu. Tu je u glasu i želji tvoga srca. Osjećaš u sebi čežnju za oproštenjem, pomirenjem, čistoćom, istinom, svjetlom… Ljepota te privlači. Čistoća te zove. Milosrđe želiš. Mir trebaš. To nisi sam posijao u svoje srce. Odakle ova tvoja jaka želja? To je trag Božje blizine i Božjeg poziva da mu se približiš i predaš. To je odjek Boga koji se u puninu darovao i objavio u svome Sinu Isus Kristu. Božji Sin je i za tebe došao na ovaj svijet. On traži. Zar ne osjećaš "žeđ" za Njim? povjeri mu svoje rane, svoje grijehe da ih on uništi i daruje ti svoje spasenje i milosrđe. Osjeti sada Božju blizinu u sebi. Započni tihi razgovor s Bogom, započni moliti… Izrazi žaljenje za sve što nije bilo valjano u životu. U mislima prošetaj po svojoj prošlosti. Zahvali Bogu što te u grijehu traži i zove. Prepoznaj u nelagodi ili sramu koje možda osjećaš zlo koje ne želi tvoje pokajanje i ne želi da ga se odrečeš, pa u tebi reagira. Neugodno ti je. Osjećaš žaljenje i kajanje što si Boga i bližnjega povrijedio, a sebi naudio... Budi hrabar i suočiti se sa svojim negativnostima, svojim grijesima. Reci svakom grijehu da ga ne želiš u svojoj duši, da se opredjeljuješ za Boga i njegovo milosrđe, njegovu ljubav koja oprašta i spašava.
  2. Posvijesti si da je Bog svojim Duhom Svetim zahvatio u ovaj svijet i njegovu grešnost, te da je u Isusu, Uskrslom Gospodinu ostao s nama do svršetka svijeta. Krist je i sada živ i nama blizu. Njegovo tajanstveno uskrsno Tijelo jesmo mi – njegova Crkva. On te u ispovijedi po svećeniku prima. Mi smo njegovi mistični udovi. Njemu prilaziš u ispovijedi. On te s ljubavlju i radošću prima. Ne boj se!
  3. U svojim mislima prisjeti se osoba koje si povrijedio ili koji su povrijedili tebe. Svima oprosti i u mislima od njih zatraži oproštenje.
  4. Donesi odluku da ćeš nastojati popraviti ono što nije dobro i biti bolji.
  5. Pristupi svećeniku, klekni i započni svoju ispovijed.