Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

KUTAK RADOSTI ZA TEBE

Hvala ti, bako

Hitova: 1233
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG_3042.JPG Ljeto je. Vrući su dani. Vrućine kao da žele reći čovjeku budi i u ovim vrućim danima lijep i zrači božanskom ljepotom. Obuci lijepe haljine. Neka onima pored tebe bude ugodno.
I dok u crkvi promatram naše bake, obučene u predivne "svetešnje" haljine, bijele bluze, prekrasnih rukava, poželim zaviriti u ormar jedne bake, da mi pokaže svoje haljine za svetu misu. I ne čekam dugo. Pozove me jedna naša baka Marija. I stvarno, to što sam poželjela, sada moje oči gledaju. Uredno pospremljen ormar, a haljina i bluza svakojakih. I pita me draga baka Marija: „Hoćeš li jednu? I ova bluza ti paše uz nju“. Moje lice je zasjalo od radosti. Uzimam njezinu haljinu i obećanjem da će me vidjeti u njoj.
Dragi prijatelju, poželjela sam se ovih lijepih istinitih priča iz bakinog ormara, jer sam i sama kao dijete, voljela uvijek prije svete mise, zaviriti u njezin mirišljavi ormar, u koji bi baka stavila najskuplji sapun s mirisom jasmina, da haljina lijepo miriše kad uđe u crkvu.
I dok promatram u kakvim haljinama danas dolazimo Isusu, budem pomalo tužna. Rukava gotovo da nema. Zatim pogledom brzo tražim poneku baku lijepo obučenu i našeg svećenika u dugim haljinama. Nije li baš u dugim i bijelim haljinama i Isus hodao ovom zemljom.
A ja i ti? Kakve su tvoje i moje haljine ovoga ljeta?
Hvala ti, dragi prijatelju, što ćeš zajedno sa mnom, birati najljepše haljine, haljine lijepih rukava za dolazak na svetu misu. I Isusu ćeš ljepše izgledati. Neka tvoje lijepe haljine, krase tvoje tijelo, bez obzira koliko ti je godina.

Marijana Ištvanović