Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

KUTAK RADOSTI ZA TEBE

TIŠINA VEČERI VELIKOG PETKA

Hitova: 831
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

O moja raspeta Ljubavi, želim Te večeras slušati, kako mi progovaraš sa križa. Želim te promatrati u krilu  tvoje žalosne Majke i gledati kako Te polažu u grob. Želim to, moj Isuse, da shvatim svoj život i moje stalno umiranje zlu i grijehu. Doživljavam večeras kako se spaja i zemlja i nebo, noć i dan, čovjek i njegov Bog. I gledajući u Tvoj grob, Ti mi uskrsli Isuse progovaraš: NE BOJ SE, SAMO GLEDAJ U MOJ KRIŽ…… Gledaj u moju Ljubav, koju ti darujem svakoga dana da bi išla dalje svojim putom do cilja. Moja Ljubav izvire na krizu….. Nosi te u tvojim bolima, daje ti moj mir i radost…… Viči svima oko sebe, BOG JE JEDINA LJUBAV u ovome svijetu. Svijet postoji samo zato što postoji Ljubav.

O moja raspeta Ljubavi, želim ljubiti u Tvojoj Ljubavi, želim gledati očima Tvoje Ljubavi, praštati i prihvaćati sebe i sve oko sebe u toj Ljubavi. Uči me u tišini i ovoga Velikog petka, radosnom služenju i davanju, jer samo tada moj život ima velikog smisla i postaje radosniji, a onda taj čudesan spoj Tvoje Božanske i moje ljudske ljubavi, širi se prostorima oko mene i mijenja moju obitelj, moj grad, moju domovinu. Zato te molim Isuse daj da umre na Tvom grobu, svaka moja oholost, ljutost, sebičnost, lijenost, nečovječnost,……..a zavlada mir, dobrota, ljepota, radost, ljubav, nesebično darivanje…….

Da dijete moje, da bi takva mogla biti, često se zagledaj u moj križ i natapaj se na izvoru moje raspete Ljubavi,  koja ti se besplatno daruje ne samo na Veliki petak, već svakoga dana. To ti progovaram Ja tvoj prijatelj Isus, u svakom susretu sa tobom. Osjećaš li i u ovoj korizmi koliko te ljubim? Koliko mi je stalo do tebe? Želim da se raduješ životu kojeg si dobila na dar. Želim da ga brižno čuvaš. Da se prepustiš mojoj živoj riječi koja oživljava tvoj život.

Vjeruješ li i ti predragi čitatelju u raspetu Ljubav darovanu tebi? Možda mrmljaš i sudiš svoj život, a Bog ga ljubi i štiti. O tebi ovisi hoćeš li se baš na ovaj Veliki petak predati toj najvećoj i besplatnoj Ljubavi i zaplivati slobodno u novi život? Na to te poziva svaki tvoj pogled na Isusov križ i doživljaj žive Ljubavi, koja teče poput čistog potoka i onda oživljava sve što zahvaća.

Marijana Ištvanović