Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Župna vijeća

Župno pastoralno vijeće

Hitova: 1718
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Članovi:


1.    Bunić Marko
2.    Crnčić Zoran (Član Tajništva i Liturgijske grupe)
3.    Draženka Posavec
4.    Golčić Ivica (Član Karitasa)
5.    Ištvanović Marijana (Član Karitasa)
6.    Opitz Marijan (Župnik)
7.    Oreški Mirjana (Član Tajništva)
8.    Pankarić Josip
9.    Petrović Krešo
10.    Pintarec Renata (Član Karitasa)
11.   Marijela Šokec
13.    Švenda Zoran
14.    Terzić Petra ( Tajnica ŽPV-a i član Liturgijske grupe)
15.    Tot Ana (Član Liturgijske grupe)

AKTIVNOSTI

4. SJEDNICA ŽPV-a

1. Sjednica je održana u ponedjeljak 13. rujna 2010. u novim prostorijama samostana u 19 sati.
2. Osvrt na protekla događanja – trodnevnica sv. Antunu (susret starijih i bolesnih, bračnih parova i Frame i FSR-a). Susret bolesnika iz stacionara na zajedničkoj misi u utorak poslije Antunova koju je predvodio vlč. Krunoslav Pačalat. Veliki odaziv naših župljana na posljednji ispraćaj p. Tihomila u Varaždinu. Poklonjene dvije ispovjedaonice iz hodnika uz crkvu u mjesto Ćuntić kod Petrinje. Početkom mjeseca srpnja zatvoren je hodnik uz crkvu (hodnik će dobiti radijatore i LCD ekran za prijenos mise). Hodočašća na Trsat i Košljun. Mlade mise fra Marija Zubaka i vlč. Gabrijela Jagarinca. Prikupljeno je oko 4 000 kn za misijska vozila MIVA. Ljeto za ministrante.
3. Župna knjižnica biti će u privremenom župnom uredu. Na mjestu sadašnje samostanske knjižnice biti će mali muzej.
4. Duhovna obnova župe biti će od 4. do 6.ožujka 2011. pod vodstvom fra Zvjezdana Linića.
5. Započeli su radovi na krovu crkve. Do kraja mjeseca rujna biti će kamenom popločen hodnik uz crkvu i samostan. Farbanje zidova neće biti do proljeća, zbog sušenja.
6. Tribine u našoj župi do kraja godine – 3. listopada fra Nikola Vukoja. Za ostale tribine 7. studenog i 5. prosinca još će se dogovoriti predavači.
7. Nova zgrada namijenjena je za druženja, poboljšanje vjerskih sadržaja i života, tribine, filmske večeri i sl.
8. Župna kateheza – Biti će biblijski sat. Likovnu radionicu voditi će Vera Šaf u kojoj će pratiti liturgijsku godinu katehezom i crtežom za djecu i odrasle. Marijela Šokec voditi će dramsku sekciju za djecu. Razredi u interesnim skupinama – 1.raz.- pripada u vjersku igraonicu. 2.raz.- skupina Isusovih prijatelja (ponašanje u crkvi). 3.raz.- Prvopričesnici. 4.raz.- Euharistija (Sakramenti i Sv.misa). 5.raz.- skupina Marija (molitva i krunica). 6.raz.- skupina Biblija (čitanje i likovi). 7.raz.- Ekologija. 8.raz.- Krizmanici. Karitativno djelovanje u svim skupinama.
9. Blagoslov nove zgrade biti će u subotu 2. listopada sa misom u 10 sati koju će predvoditi Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Nakon mise i blagoslova počastiti ćemo župljane i uzvanike kolačima i pićem i pripremiti prigodan kratki program.
10.  Ana Tot nova je voditeljica župnog zbora. Vjeroučitelj Krešo Biršić voditi će grupu čitača.

U Koprivnici, 13. rujna 2010.                                                          Petra Terzić, tajnica vijeća


3. Sjednica Župnog pastoralnog vijeća

1.    Sjednica je održana u subotu 13. ožujka 2010. u 18,30 sati uvodnom riječju i molitvom.
2.    Marko Bunić novi je član ŽPV-a, zamjenio je bivšeg člana Vlatka Bagarića.
3.    U vrijeme trodnevnice Sv.Antunu ponovno ćemo obilježiti dan bolesnika i dan obljetnica brakova.
4.    Zapažen je porast broja ministranata, kao i osnivanje dječjeg zbora koji bi uskoro mogao pjevati na nedjeljnim misama.
5.    Sada kroz Korizmu održavaju se prema najavljenom : Ponedjeljkom – prije mise pokorničko bogoslužje, srijedom – križni put i klanjanje, petkom – križni put i vjeronauk za odrasle s naglaskom na sakramente.
6.    Karitas naše župe prikupio je za : Haiti – više od 4 000 kn, Bosnu 3 222 kn, dvije obitelji iz Gornjeg Kosinja (koju je naš Karitas posjetio), za svaku po 5 000 kn. Te milostinja prikupljena petkom u Korizmi ide za obitelji čiji su domovi stradali u poplavi. Javilo se i nekoliko obitelji iz naše župe kojima je potrebna pomoć.
7.    U nedjelju 7. ožujka održani su izbori novog vijeća FSR-a, te je izabrano novo vodstvo.
8.    Nova rubrika u župnom listiću je ispovjednikov kutak koji uređuje p. Krunoslav.
9.    Još uvijek postoje sadržaji na župnoj web stranici koji nisu ispunjeni.
10.    U nedjelju na Cvjetnicu misa će biti u 9 sati, a započeti će blagoslovom grančica kod oltara u dvorištu te procesijom u crkvu, pod tom misom zbor će pjevati Muku Gospodnju. Popodne na Cvjetnicu biti će zajednički križni put kroz ulice župe.
11.    U subotu 27. ožujka u 8,30 sati biti će pokorničko bogoslužje, a u 9 sati velika uskršnja ispovijed.
12.    Na Veliki Četvrtak misa je u 18,30 sati te obred pranja nogu. Veliki Petak u 10 sati križni put, a u 18,30 sati obred Velikog Petka. Velika Subota u 16,30 sati blagoslov jela, a u 19,30 sati bdjenje uoći Uskrsa.
13.    Župno hodočašće biti će u subotu 15. svibnja u mjesta Like i Gorskog Kotara.
14.    Zbog vremenskih neprilika nije postavljen crijep na novu zgradu samostana, te se čeka rušenje starog dijela (dvorana i župni ured).
15.    Slijedeća sjednica ŽPV-a je u subotu 24.travnja u 19,30 sati.

U Koprivnici, 13. ožujka 2010.                                               Petra Terzić – Tajnica Vijeća


2. Sjednica Župnog pastoralnog vijeća

1.    Sjednica je održana u subotu 23. siječnja 2010. u 19,30 sati uvodnom riječju i molitvom.
2.    Osvrt na događaje u došašću: Uspješno postavljanje svijeća tijekom adventskih subota i prigodan program prije i nakon mise uz koncertna događanja. Podjela darova za najmanje povodom blagdana Sv. Nikole. Podjela paketa i borova za obitelji u potrebi. Mala polnoćka za djecu. Sviranje i druženje nakon zornica. Blagoslov djece na Božić.
3.    Korizma započinje 17. veljače na Pepelnicu. Te smo tijekom tog vremena  svi pozvani na odricanje nekih zarobljujućih svakodnevnih stvari i više druženja u krugu obitelji i zajedničke molitve. Tijekom korizme svake srijede,petka i nedjelje biti će pobožnost križnog puta u 17 sati. Prošle godine tijekom korizme pozitivno je odjeknula tzv. mala duhovna obnova povodom putujućeg križa Sv. Damjana obilježavanjem 800-te obljetnice od osnutka franjevačkog reda. Ove korizme duhovne obnove održavati će se ponedjeljkom u obliku pokorničkog bogoslužja prije večernje mise u 17 sati, a petkom nakon večernje mise prigodno predavanje.
4.    Od 1. travnja večernje mise vraćaju se na ljetni termin od 18,30 sati.
5.    Sveta potvrda ( Krizma) biti će u subotu 1. svibnja pod misom u 10 sati, a Sveta pričest u nedjelju 9. svibnja pod misom u 9,30 sati.
6.    Župna hodočašća biti će u svibnju, a mjesto i vrijeme naknadno će se odrediti.
7.    U organizaciji naših voditelja zbora pjevati će se Muka Gospodnja na Cvjetnicu.
8.     Datumi slijedećih sjednica do ljetnih praznika: 13. ožujka (subota) u 18,30 sati, 24. travnja (subota) 19,30 sati i 29. svibanja (subota) u 19,30 sati.