Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Ministranti

Biti ministrant...

Hitova: 3382
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

znači biti službenik oltara a to znači pripadati onima koji se brinu oko pripremanja bogoslužja. To se naziva liturgijskom službom. Budući da je služba Božja posebno slavlje,razumljivo je da ministranti u njemu sudjeluju obučeni u ministrantsku odjeću i smješteni u oltarni prostor, odmah uz svećenika. Ministranti pripomažu da bogoslužje bude ljepše. Oni služe svećeniku, a samim time i Bogu. Ministranti mogu biti dječaci i djevojčice, dob nije ograničena i svi su dobro došli!

Naša župna zajednica sv. Antuna Padovanskog broji 30-ak ministranata.

Aktivnost naših ministranata vidljive su za vrijeme trajanja svete mise. Osim molitve i prijateljstva glavni razlog naših aktivnosti je i doprinos uzvišenosti i ljepoti službe Božje. Mi nismo ovdje da se pojedinačno ističemo, već da zajedno doprinesemo službi Božjoj, na radost našeg župnika, kapelana i ostalih vjernika naše župe.

 

 

NAŠU ministrantsku zajednicuresi prijateljstvo i povezanost Kristova Duha. Mi nismo obično društvo, klapa ili škvadra. Krist je među nama. On je centar i veza našega zajedništva.

Ministrantske susrete imamo svake subote u 10 sati.

Sigurno se pitate: ŠTO RADIMO?
Upoznajemo ljepotu naše vjere, učimo o bogoslužju i ministrantskom djelovanju, međusobno se družimo i bolje upoznajemo jedni druge kroz igru, razne radionice, izlete, duhovne vježbe, kampove, ali i kroz ozbiljne aktivnosti u župi: slaganju knjiga, čišćenju dvorišta… uostalom pogledajte sami ili nas jednostavno dođite posjetiti!

Želiš nam se pridružiti?
Tko bi želio postati ministrant neka se slobodno javi Petri Terzić, našoj voditeljici.