Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Župni caritas

Hitova: 1965
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DRAGI BRATE, DRAGI PRIJATELJU, BAŠ TEBI KOJI ČITAŠ OVO, ISUS PROGOVARA!

DOPUSTI ISUSU DA TE NJEGOV DUH POTPUNO ZAHVATI, DA NATOPI TVOJ UM, TVOJE SRCE, TVOJE RUKE, NOGE, CIJELO TVOJE TIJELO. DA TE PODIGNE NJEGOV DUH. DA TE PREOBRAZI. DA TE PRETVORI U RADOSNA ČOVJEKA, KOJI ŽELI ŽIVOT, KOJI ŽELI DA ŽIVIŠ U NJEGOVOM SVIJETLU, KAKO BI SVIJETLIO SVOJOJ OBITELJI, SVIMA KOJE SUSREĆEŠ. VJERUJ ZAISTA, AKO SADA ODLUČIŠ PROMJENITI SEBE, MJENJATI ČEŠ SVIJET OKO SEBE. ČEKA TE VELIKA RADOST U OČEVU DOMU I NJEGOVE ŠIROM RAŠIRENE RUKE, DA TE NAGRADE ŠTO SI BIO HRABAR NA ZEMLJI.
KORAČAJ RADOSNO SADA RASVIJETLJENOM STAZOM SVOJEGA PUTA I SIJ TU RADOST NESEBIČNO, JER SI JU BESPLATNO PRIMIO.

STOGA, RADOSNO MOJ BRATE, MOJA SESTRO. PODIGNI GLAVU, NASMIJ SE. BAŠ SADA KADA OVO ČITAŠ TEBE ISUS ZOVE, TEBI PROGOVARA: TI SI MOJ. TI SI MOJA. NE BOJ SE. JA SAM S TOBOM. USTANI, UZMI SVOJU POSTELJU I HODAJ, OPROŠTENI SU TI GRIJESI, SLAVA OCU I SINU I DUHU  SVETOMU - AMEN -                                                                                                 

TVOJ KARITAS


 

U našoj župnoj zajednici djeluje grupa volontera odnosno zajednica Caritas, koja svojim radom pokušava «otkriti» potrebite, pomoći  im, te iznaći mogućnosti uključivanja svih «ljudi dobre volje» župne zajednice. Dakle, mi smo ti koji samo «kanaliziramo», sredstva i dobru volju od onih koji mogu  dati, onima koji to trebaju primiti. Što smo učinili u toku ove godine nije puno, nije ono što bi zadovoljilo sve potrebite, ali to je mali iskorak u pokretanju nečega što bi trebalo rasti. Možemo spomenuti akciju pomaganja u namirnicama za Uskrsne i Božićne blagdane, akciju  kupnje patika za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, povremeno plaćanje režija korisnicima. Uz to višak hrane proslijeđen je biskupijskom Caritasu u varaždinu. Za sada vodimo popis od tridesetak domova što samačkih, što obiteljskih kojima pomažemo u okviru svojih mogućnosti.  Otvoreni smo za uključivanje u našu zajednicu novih članova koje vodi iskrena želja i potreba činiti dobro drugima. Isus kaže: Po tome će se znati da ste moji učenici, ako imate ljubavi jedni za druge!

 

To je naš Župni Caritas, koji  kao zajednica surađuje s Caritasom varaždinske Biskupije  te hijerarhijski s Hrvatskim Caritasom, ali ne zaboravite, Caritas to smo mi, svi članovi župne zajednice koji kroz svoju vjeru trebamo živjeti djelotvorno, tj. u svakom potrebitom vidjeti  stvorenje Božje, jer... Bog je Ljubav.   

Svoje sugestije možete poslati mail-om na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili na telefon 642-160 te osobno u vrijeme uredovanja Župnog ureda.


 

Dragi brate i sestro,

Želimo Ti zahvaliti od srca što si ispružio ruku i podario novčić koji će narasti zajedničkom ljubavlju i tako pomoći braći naše Župe koja su u najtežim potrebama. Nije važno novčić, dva ili više, važno je da naše srce bude slobodno za brata čovjeka, na svakome mjestu i u svakoj potrebi, a u skladu sa našim mogućnostima. Nemaš li novčić? Imaš srce, toplu ruku, nježan zagrljaj, na kojeg Otac Tvoj nebeski čeka da ga dijeliš. Sramiš li se stati pred siromašna čovjeka kojeg Ti Bog šalje na Tvoj put, ne budi nesretan. Ima netko tko će Te osnažiti. S toga zavapi svim srcem molitvom:
Gospodine daj mi budno srce koje će vidjeti potrebu bližnjega i s ljubavlju mu pomoći. Uzmi od mene svaku nesigurnost i strah. Daj mi snage za pravu utjehu,otvorenost i ljubav u razgovoru i odvažnost da se odlučim pomoći. Otvori mi srce da svoje bližnje doživljavam kao braću i sestre. Amen
A kad to zaista odlučiš dragi prijatelju, shvatiti ćeš da si došao bratu čovjeku, preko kojeg će Ti Otac nebeski podariti kišu blagoslova i u trenutku ćeš biti radostan. Možda si to već iskusio, ali ako nisi pokušaj i biti ćeš sretan. Biti će nam drago ako tu radost darivanja podijeliš i sa nama.
Zahvaljujemo Ti na svakom Tvojem daru.

Vaš župski Karitas


VAPAJ ČOVJEKA U POTREBI

TU SAM POKRAJ TEBE, ZAŠTO ME NE VIDIŠ, ZAŠTO ME NEČEŠ SASLUŠATI, A DOVOLJNO MI JE TAKO MALO. STIDIM SE REĆI DA SAM SIROMAH, ALI IPAK ĆU TI ŠAPNUTI:         

POMOZI MI!


HVALA TI ŠTO MI POSTAJEŠ PRIJATELJ, ŠTO SI I MENE ZAVOLIO. UZVRAČAM TI SVOJOM LJUBAVLJU. OSJEČAM  DA VIŠE NISAM SIROMAŠAN PORED TEBE.
HVALA TI!


 

KAD TI JE TEŠKO, PADAŠ........

SJETI SE DUGE NA SVOM NEBU,

PRUŽI RUKU ISUSU I ZAJEDNO KRENITE DALJE.


 

ŽIVOT JE PRILIKA, ISKORISTI JU

ŽIVOT JE LJEPOTA, DIVI SE.
ŽIVOT JE BLAŽENSTVO, OKUSI GA.
ŽIVOT JE SAN, OSTVARI GA.
ŽIVOT JE IZAZOV, PRIHVATI GA.
ŽIVOT JE DUŽNOST, OBAVI JE.
ŽIVOT JE IGRA, IGRAJ JU.
ŽIVOT JE LJUBAV, UŽIVAJ JU.
ŽIVOT JE TAJNA OTKRIJ JE.
ŽIVOT JE OBEĆANJE, IZVRŠI GA.
ŽIVOT JE TUGA, NADVLADAJ JU.
ŽIVOT JE BORBA, PRIHVATI JU.
ŽIVOT JE SREĆA, ZASLUŽI JU.
ŽIVOT JE ŽIVOT, BRANI GA.
                         

Blaž. Majka Terezija