Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Klanjanje

KLANJANJE 15. 05. 2019.

Hitova: 585
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   Isuse dok Te dodirujem svojim srce, tim velikim dijelom mene, u koji dolaziš Ti, da mi daruješ život, mir radost, dobrotu, zahvaljujem Ti za svoj život koji je od tebe poslan. Zahvaljujem Ti za sve što živi i postoji oko mene. Za svaku kapljicu rose koja sja na Tvojem suncu. Za zrak koji udišem. Za mjesec i zvijezde koje mi noću obasjavaju moj put. Za ptice koje se i tebi raduju. Zato Ti dolazim i večeras u ovaj Tvoj dom, da Ti rečem HVALA TI i da TE VOLIM ISUSE. Hvala Ti Duše Sveti, što vodiš moj život. Što ulaziš u svaku moju situaciju i vodiš ju onako kako je za mene najbolje. I ovdje u Tvojem domu, osjećam kako nebo otvara ta čudesna vrata raja, kroz koja mi je ući na svakoj svetoj misi i u ovome klanjanju i svakom našem susretu s Tobom uskrslim…………….. Ivan nam ovih dana prenosi Tvoju riječ: Tko na vrata pastira ulazi, tome vratar otvara vrata i oce slušaju Njegov glas. A kad ih izvede, pred njima ide i ovce idu za Njim, jer poznaju Njegov glas. O moj Isuse, evo Ti tvoje ovce. Tu smo toliki, a prepuno ih je još koji su vani, koji  lutaju u mraku obiteljskog života bez molitve i nedjeljnih susreta s Tobom, u prepunim kafićima i buci ovoga svijeta i više ne vide izlaza. Pronađi ih Isuse i njima otvori svoja vrata. I za njih te molim ovoga časa. Pozovi ih milosrdni Isuse. Neki će se sigurno odazvati. Hvala Ti Isuse, dobri pastiru.

  Isuse, u milosnom smo vremenu od Tvojeg uskrsnuća do duhova. Pažljivo slušam Očeve riječi koje Otac izgovara Tvojim ustima, a Duh Sveti oživljava i daruje se nama preko Tvojih svećenika, za koje ti zahvaljujemo i molimo za njih. Danas nam govoriš za sebe: Ja sam –SVIJETLOT- dođoh na svijet, da ni jedan koji u mene vjeruje, u tami ne ostane. I da nisi došao suditi mene i moja nedjela, već da me spasiš. Nisu Ti bitni moji grijesi, već JA. Znaš Isuse, da se toliko puta nađem u tom mračnom tunelu na svojem putu, kroz koji moram proći, a da bi Tebi zavapila, i da bih bila još bliže Tebi. Ali i u tom tunelu postoji izlaz. Baš kao što prolazim tunelom SV Roka, a ono na kraju tunela, jaka svijetlost, sunce, more. Znam da je tako i u mojem životu. No ipak želim Isuse brzo izaći iz svoje depresije, neke patnje, boli, besmisla……i pojuriti na taj izlaz na kojem me čekaš TI i Tvoje raširene ruke u svijetlosti koja obasjava moje čitavo biće…….. i to svijetlo sja u rukama svećenika, po sili Duha Svetoga, a onda dolazi u moje srce, moj duh i tijelo. Oživljava ga i čini nešto novo, oblaci mi čiste haljine, pere me, miluje me…..To svijetlo sja u komadiću ovoga kruha i kapljici vina. I tako sam Ti radosna Isuse, kada se nađem među mnoštvom ljudi i svi mirno i tiho gledaju u taj komadić kruha, koji postaje Tvoje uskrslo tijelo i krv za spas svakoga čovjeka. I radosno gledam kako toliki slikaju uzdignut taj komadić kruha na Tvom oltaru, da  bi i drugima pokazali i rekli: VIDITE, OVDJE STANUJE ŽIVI BOG KOJI SPAŠAVA ČOVJEKA!!!! O moj Isuse, nauči me kako da govorim drugima o Tebi i da ih pozovem na ovaj izvor nepresušne Ljubavi koja teče sa oltara, po rukama svećenika već preko 2000 god i teći će do Tvojeg dolaska, jer si rekao ja sam s vama do svršetka svijeta. Upali i u meni to svijetlo za ovim stolom Tvoje riječi, stolom  kruha i vina, jer znam da samo to svijetlo može upaliti, svijetlo onoga pored mene i osvijetliti put tolikima u mojoj župi, mojem gradu, školama, bolnicama…………………. O raspeta Ljubavi, u Tvoje raširene ruke u koje stane čitavo čovječanstvo, želim ovoga časa staviti baš svakog čovjeka. Prisloniti ga Tvome srcu, da bi osjetio Tvoje milosrđe i Tvoj dodir koji liječi, prašta, povija rane, miluje, podiže i govori: USTANI I HODAJ DALJE MOJOM SNAGOM DO CILJA.

   Isuse, lijepo mi je ovdje biti, ali poći mi je svojoj kući. Zaviri još dublje u moje srce i vidi ima li još u njemu nekog tereta koji ne pripada meni. Ima li u njemu još neka mrlja i sjena, koja ne dopušta Tvome svijetlu da uđe i Tvoja radost i mir zavladaju mojim srcem? Ukloni to od mene Isuse, jer ja se borim sa time i neznam kako, a htjela bi biti tvoje veliko i radosno dijete. Znaš i sam Isuse, da nas toliko puta pozivaš: Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i JA ĆU VAS ODMORITI……………. Dođite svi vi gladni i žedni Ljubavi i ja ću vas nahraniti i napojiti…………………….. O, hvala Ti moj Isuse, što k Tebi UVIJEK mogu doći i bez novaca. Doći kao prosjak Tvoje Ljubavi i Dobrote, Tvoje Istine i Ljepote. I u tom susretu uvijek me čeka Tvoja ispružena ruka, baš po rukama svećenika. Na meni je samo da Te uzmem čitavog, uskrslog u svoje srce i onda kao i večeras, zamolim Te da me blagosloviš na odlasku. Da mirno  pođem svojoj kući i u svaki svoj dan. I da ne zaboravim da Ti hodaš mojim nogama po ovoj zemlji, misliš mojim mislima, govoriš mojim ustima, radiš mojim rukama, gledaš mojim očima  i ljubiš mojim srcem. Hvala Ti Isuse što si me u nekom trenutku pronašao na mojem putu i što me neprestano pronalaziš i vračaš na pravi put. HVALA TI što me toliko ljubiš, a ja to nisam ničim zaslužila. AMEN