Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Klanjanje

KLANJANJE 27. 01. 2021.

Hitova: 170
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Gospodine Isuse i dok te gledam u tišini svoga srca, dolaze mi tolike slike iz Evanđelja proteklih dana. Pozvao si svoje učenike i znao si da nisu bili savršeni. Dolazili su iz raznih obitelji. Sve si slabosti njihove poznavao, ali ipak si ih pozvao da te slijede. Evo baš takva ti i ja dolazim večeras do tvojih nogu, do tvojega srca da te zamolim: Pogledaj i mene Isuse i daj da osjetim tvoj pogled upućen meni…. Tvoje lice tražim Gospodine…..  Kad su te ribari ugledali, tvoja ih je ljubav privukla i na tvoj poziv oni su pošli za tobom. A ja? Vidi Isuse, gdje sam ja na našem putu susreta tebe i mene?... Odvoji  od mene, sve što me udaljuje od tebe…… DAJ MI ŽIVU VJERU NAŠEG SUSRETA ISUSE, NEKA ŽIVE VODE SA OVOG TVOJEG IZVORA POTEKU U MOJE DUBINE, JER MOJE SRCE ČEZNE ZA TVOJOM LJUBAVI, TVOJOM SIGURNOŠĆU, TVOJIM MIROM……Ne ostavljaj me samu, da hodam u ovome izgubljenome svijetu. Zato klečim do tvojih nogu, POKLANJAM TI SE, otvorena srca za sve što mi večeras želiš dati. Znaš Isuse, moje je srce prepuno i tolikih patnika koji tebe traže i koji mole mene: moli za mene. Evo sve ti njih Isuse predajem…… Sjeti se, tolikih bolesnih, izgubljenih, koji su se kroz mnoštvo gurali samo da bi došli do tebe, da bi te se dotaklo. A ja čak ni to ne moram. Ti se daruješ živ u ovome komadiću kruha i kapljicama vina i govoriš mi: NE BOJ SE, DOĐI,  SAMO MI VJERUJ, I TEBI VEČERAS PROGOVARAM:  IDI OPROŠTENI SU TI GRIJESI, UZMI SVOJU POSTELJU I HODAJ, VJEČNOM LJUBAVLJU TE LJUBIM TI SI MOJ, TI SI MOJA, NE BOJ SE TU SAM DA TE LJUBIM TAKVU KAKVA JESI,  DA TE ČUVAM……… O moj Isuse, O moj Gospodine, vjerujem na ovu tvoju Riječ. ZATO EVO ME, ISPUNI ME SVOJIM SVETIM DUHOM, SVOJIM MIROM, OJAČAJ ME, PODIGNI ME, OHRABRI ME, OBRATI ME, POVIJ MOJE RANE, IZLIJEČI ME MOJ ISUSE……... I ne samo mene već i moju obitelj, moj narod,  mlade i starce, naše svećenike….. SVE BOLESNE, ŽALOSNE, SVE U STRAHU, IZGUBLJENE, OSTAVLJENE, SIROMAŠNE, GLADNE, PROGONJENE……SVE TI IH SADA ISUSE PREDAJEM TVOJEM DODIRU LJUBAVI…..

Isuse, i danas nam Sv evađelista Marko govori kako si poučavao s one strane Galilejskog mora. Želim se i ja naći duhom u tom mnoštvu koje je slušalo tvoju Riječ u prispodobama. Želim te gledati u tvojim dugim haljinama u lađi, u kojoj  mudro govoriš o Božjoj Riječi. I danas svakodnevno siješ Božju Riječ. I gledajući te Isuse, moram ti priznati da i meni ovaj svijet danas toliko puta ukrade tvoju Riječ. Toliko puta to sjeme tvoje Riječi padne na tvrdo i zaraslo  tlo mojega srca i ne donosi roda. Toliko puta ju i ja primim s radošću misleći da će donijeti roda, ali roda opet nema jer i moje današnje brige i zavodljivosti ovoga svijeta guše rast tog sjemena, Tvoju Riječ. O moj Isuse, PROERI TU MOJU TVRDU ZEMLJU, TVRDU NJIVU, da i ja donosim plodove u ovo moje i tvoje vrijeme. Zalijevaj svojim Svetim Duhom to sjeme u meni koje si ti posijao. Govoriš mi da moram biti čvrsto ukorijenjena na tebe Isuse, da bi to sjeme dobrote, istine, ljubavi i ljepote raslo u meni. Rekao si da si ti trs, a ja loza koje na kojima će rasti tvoji plodovi. Reci mi Isuse, gdje i kako se ukorijeniti u taj nepresušni izvor svih  milosnih darova, koje mi želiš neprestano davati? Slušam te Isuse kako mi jednostavno progovaraš. TU SAM U OVOME DOMU TE ČEKAM, U OVOME KRUHU I VINU, U RUKAMA TVOJIH SVEĆENIKA, U ISPOVJEDAONICI, U SVIM SAKRAMENTIMA. TRAŽI ME I JA ĆU TI UVJEK REĆI: VIDI TU SAM, JA TVOJ PRIJATELJ ISUS. ZA TEBE ME MOJ OTAC ŠALJE. ZA TEBE SAM SVOJ ŽIVOT DAO. DOĐI NAHRANI SE ZA MOJIM STOLOM LJUBAVI. OBUCI SE U SILU MOJEGA I OČEVA  DUHA, DOPUSTI DA TE NEBO ZAGRLI, ZAŠTITI, POMILUJE I ONDA POĐI U SVOJ DAN. I kad u jutro otvoriš oči, PRVO POGLEDAJ MENE, ZAMOLI ME DA POĐEM S TOBOM U TVOJ DAN, na tvoj posao, tvoje susrete s ljudima, tvoje situacije i ja ću poći i biti s tobom. Jesam li ti rekao da ostajem s vama do svršetka svijeta. Hvala ti moj Isuse.

O, moj Isuse hvala ti za svu ljubav u ovome susretu. Hvala ti za sve ljude koje si stavio na moj put,  za tvoje svećenike, za blagovanje tvoga tijela, za slušanje tvoje Riječi. Hvala ti za otvorene uši koje mi ti otvaraš. Za duhovne oči kojima daruješ novi pogled na svu ljepotu koju si ti stvorio. Hvala ti za sve dane u kojima mogu raditi i radom sebe i druge usavršavati. Hvala ti za sve prospavane noći u kojima odmaraš moje tijelo, a tvoj i moj duh se susreću. Hvala ti za život u obitelji, odrastanju djece, hvala ti za dobre bake i djedove koji uče svoju djecu tvojoj prisutnosti. Hvala ti za moju obitelj u kojoj sam rođena, moju ulicu u kojoj živim, moju domovinu koja je moja druga obitelj. Hvala ti moj Gospodine, što su me tolike tvoje milosti pratile kroz moj život, a da ih ja čak nisam niti svjesna. Hvala ti za sva materijalna dobra koja posjedujem, jer ona su od tebe darovana. Svakome od nas dao si talente i svoju zadaću. Bilo da smo slabi ili jaki siromašni i bogatiji. Pozivaš nas, da se odvažimo činiti veliko dobro i u svojem siromaštvu. ZATO TE MOLIM ISUSE, OVDJE ZAJEDNO SA SVOJOM BRAČOM,  BRIŽNO ČUVAJ I ZALJEVAJ ONO ŠTO SI STVORIO ŠTO SI ZASADIO U MENE, JER ZNAŠ DA BEZ TEBE NE MOGU BAŠ NIŠTA. Neka ti je HVALA I SLAVA OČE SINE I DUŠE SVETI U OVOME KOMADIĆU ŽIVOGA KRUHA, KOJI DRŽI SVEMIR I ZEMLJU I SVE ŠTO SI NA NJOJ STVORIO. I NEKA TE SLAVI MOJ ŽIVOT I ŽIVOT SVAKOGA STTVORENJA POD TVOJIM NEBOM.  A SADA NAS SVE BLAGOSLOVI I ČUVAJ SVOJIM MOČNIM BLAGOSLOVOM LJUBAVI I DOBROTE.

AMEN