Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Klanjanje

KLANJANJE 17. 3. 2021.

Hitova: 118
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pozdravljam te Isuse, u ovoj tako čudesnoj korizmenoj tišini, u kojoj me pozivaš na obraćenje, ali u susretu  sa Tobom. Pozivaš me u moju i  Tvoju tišinu srca, u kojoj ću spoznati svoje grijehe, krive putove, krive postupke, u kojoj me želiš učiniti novom i darovati mi novo obraćeno srce, obući me u nove izbjeljene haljine. Da Isuse, želim uči u Tvoju tišinu. Želim u ovoj korizmi više slušati svoje dubine, kojima Ti progovaraš. To ne mogu u buci ovoga svijeta. Zato me evo do Tvojih nogu da ti rečem, pomozi mi Isuse da postanem bolja, da budem poslušna Tebi, jer samo Tebi je unaprijed znani moj put. Znam da nema moje promjene bez tvoje milosti, bez Tvojeg i mojeg susreta. Priznajem Isuse, da sam i ja odgovorna za ponašanje brata pored sebe. I njegovo ponašanje govori toliko toga o samoj meni. A kad sam ja umorna, opterećena, povrijeđena, kada je netko pogazio moje dostojanstvo, Ti me tako očinski i blago pozivaš: Dođi dijete moje, reci mi što te muči? Zagledaj se u moje lice, moj pogled je uvijek tebi upućen. Daj mi svoju ruku da te podignem, da obrišem tvoje suze, da ustaneš  i da mirno nastaviš dalje. Zato te pozivam,  da nađeš vremena za mene u toku dana, kojeg sam ti darovao. Da se povučeš barem na kratko u svoju tišinu, u svoje srce, da me osjetiš da sam ti blizu. Da ti rečem ne boj se, TU SAM pored tebe, ja tvoj ISUS.....uroni u moju prisutnost, to te i sada pozivam. Da Isuse moj,  žeđa te duša moja i lice moje Te traži. Zato želim uroniti u Tvoje nepresušne dubine Očeve Ljubavi i uživati u dodiru te Ljubavi, koji si mi večeras pripremio.

 

 Gospodine Isuse i ja Ti poput Petra želim reći: Lijepo mi je ovdje biti. No, Ti me opet šalješ u moju svakodnevnicu, ali si mi pokazao kako svaki moj dan treba započeti s molitvom u susret u Tobom. Baš to si i Ti učinio prije svoje podešene muke na križu a poradi mene. Otišao si u društvu apostola na brdo preobraženja, da bi razgovarao sa svojim Ocem. I  lice tvoje i haljine Tvoje su zasjale pred licem apostola. Tako mi je žao Isuse, da se ja ne odazivam na tvoj poziv ustrajne molitve, da bi i ja zasjala u mojim susretima sa ljudima, samo zato jer sam s Tobom prišla k njima. Za sve nađem vremena, ali za Tebe je uvijek nekako premalo. Ovih dana slušamo iz Ivanova Evanđelja o kraljevskom činovniku, koji te molio da mu ozdraviš sina i ozdravio si ga. Jučer na kupalištu, tvoj pogled se zaustavlja na bolesniku koji nije imao nikoga tko bi ga uronio u kupalište da bi ozdravio. Ti si prvi došao k njemu i pitao ga: ŽELIŠ LI OZDRAVITI? Oboje su u susretu s Tobom Isuse, prvo povjerovali i tada ozdravljaju. O, moj Isuse daruj i meni takvu vjeru da i ja ozdravljam i u duši i tjelesno u tvojoj prisutnosti. Da se uvijek iznova zagledam u Tvoje lice, Tvoje uskrsle ruke, koje me žele prigrliti k sebi, da osjetim kako jedino Tvoje Srce ljubi bez obzira kakva jesam. Ti me jedini nikada ne osuđuješ. I kad imam osjećaj da poslovi i ljudi nekako vladaju mojim životom, pomozi mi, da to ne bude tako, jer to nije smisao mojeg života. Uroni i mene Isuse u ovo kupalište tvoje Ljubavi, koje teče svakoga dana sa ovog Tvojeg oltara. I često me podsjeti svojim Sv Duhom, da Te pozovem u svoje poslove, u vožnju autom , biciklom, u trgovinu, školu, bolnicu, na moj posao, da samnom kuhaš ručak, da jedeš  za mojim stolom i s mojom obitelji i biti će sigurno mir i u mojoj kući i mojoj obitelji. Oprosti mi Isuse, što tako brzo zaboravljam na Tebe iako znam da te ne želim ostaviti ovdje zatvorenog u tabernakulu, već želim da pođeš samnom mojim nogama, mojim rukama, mojim srcem. ZATO TI ISUSE POVJERAVAM ČITAVU SEBE.

 

Hvala Ti Isuse, što si me i večeras pozvao da se opredijelim za Tvoje Kraljevstvo, da uronim u njega, tako malena i grješna, tako slaba i nemoćna. Zato Te molim, uđi u te moje dubine, moje srce u kojem je i dobro i zlo. Upali svijetlo gdje je u njemu mrak……. Pokrpaj svaku moju pukotinu i zatvori izvor i najmanjeg zla koje želi ući u moje srce i razoriti ga…….. Uđi Isuse u moju buku, svaki nemir mojega srca, umiri njegove otkucaje,……. izmiri što je nepomireno,……….. izliječi što je bolesno,…… povij što je ranjeno………  Hvala Ti za tolike ljude koje mi stavljaš na moj put, da me razvesele i nasmiju kad sam tužna, da mi daju ruku kada ja ne mogu, da mi daju mjesta u svome srcu i da se tako i ja osjećam ljubljenom i od čovjeka. Hvala ti za naše svećenike. Čuvaj i h u svome srcu i blagoslovi. Hvala Ti za svu dobrotu u čovjeku pored mene, a koja je dar Tvoje Ljubavi. Hvala Ti za svu ljepotu prirode oko mene, koja me uvijek stavlja u Tvoju prisutnost. Hvala Ti za Tvoga Svetoga Duha, koji sve čini novim. Hvala Ti za moje godine života, za moju obitelj, moju crkvu, moju domovinu i svakog čovjeka kojeg si poslao na zemlju da njom hoda. Brate i sestro reci u tišini srca Isusu na čemu mu zahvaljuješ………………………….Reci mu jednostavno kao dijete: ZNAŠ, VOLIM TE ISUSE…………………………. I sada kada odlazim svojoj kući, biti ću svjesna istine da Ti ideš  samnmo. A kad svane sutrašnje jutro, koje ćeš mi samo Ti podariti, tražiti ću Te u zrakama jutarnjeg sunca, u svakoj travki, svakom proljetnom cvijetu, u ptici u letu, u oblacima koji putuju, u kapima proljetne kiše, u zvjezdanom nebu, u mojem počinku. Tražiti ću te Isuse u svakom čovjeku u kojem ima sigurno komadića Tvojeg Neba i Tvoje dobrote. U svemu ću te tražiti jer TI JESI U SVEMU ŠTO JE STVORENO ZA ČOVJEKA. Zato blagoslovi naša polja, domovinu, svećenike, blagoslovi sve što si stvorio i svakog čovjeka kojeg nosim u svome srcu i onog kojeg ne poznajem, a živi tamo negdje na drugoj strani zemlje. Svi smo u Tebi jedno Tvoje Tijelo. HVALA TI I SLAVA, MOJ OĆE SINE I DUŠE SVETI. AMEN