KLANJANJE 28. 4. 2021.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Moj Isuse, evo me večeras tako blizu Tebi, da me pogledaš, ohrabriš, podigneš i staviš na svoja ramena, da obrišeš moje suze, da uđeš u sve moje strahove i nemoći, da podijelim s Tobom i svoje radosti, jer tolike mi milosti daruješ svakoga dana, a ja Ti tako malo zahvaljujem. I dah mi zastane pred otajstvom Tvoje Ljubavi Isuse. Tvoja prisutnost u ovoj maloj bijeloj hostiji, osvaja moje srce i jednostavno želim uroniti u Tvoju prisutnost, sa svim svojim siromaštvom. Pomozi mi Isuse da se vratim svojoj kući drugačija jer u susretu s Tobom uskrslim, više ništa nije isto. Sjeti se Isuse svojih susreta sa učenicima, pogotovo sa nevjernim Tomom. Znaš da je i moja vjera toliko puta slaba. Daruj mi Isuse tako snažnu vjeru kao i svojim učenicima, jer na svakoj Sv misi progovaraš kroz svećenika: OVO JE TIJELO MOJE, OVO JE KRV MOJA.  O, moj Isuse, oprosti mi kada sam s tolikih Sv misa otišla praznih ruku, jer je moje srce bilo zatvoreno za tebe. Žao mi je Isuse. Promjeni večeras to moje srce. Želim na svaki susret Tebe i mene doći sabrana, čista srca, izmirena, da Te prepoznam u lomljenju kruha, baš kao i Tvoji učenici. Da Te prepoznam kao i ona dvojica na putu u Emaus.  POMOZI MI DA TE PREPOZNAM U LJUDIMA OKO SEBE U MOJIM ŽIVOTNIM ZADAĆAMA, U PRIRODI I SVEMU ŠTO SI STVORIO. I danas smo slušali Tvoju Riječ, da si došao da budeš svijetlo u našemu mraku, da nisi došao suditi već da nas spasiš. O moj Isuse, Ti najbolje znaš koliko nas je strah u ovome današnjem mraku, ZATO DOĐI ISUSE U NAŠE STRAHOVE.

 

Moj Isuse, evo me i među Tvojim preplašenim i uznemirenim učenicima. Evo me sa tolikim ljudima u mome srcu, koji se i danas boje ove nastale situacije. Svi nekako drhtimo od straha. Sjeti se Isuse kako je silna oluja zahvatila lađicu kad su Tvoji učenici prelazili prijeko na drugu stranu obale. Ti si bio na krmi. Rekli su Ti: Učitelju, Tebe se ništa ne tiče što mi ginemo. Probudio si se i zaprijetio vjetru i moru i rekao: UTIŠAJ SE! UMUKNI! I prestade oluja i nastane velika tišina. A njima si rekao: Zašto se plašite? Kako nemate vjere?  Uđi Isuse i u to naše zaključano srce , jer osjećaj straha, neizvjesnosti i zbunjenosti potresa našu nutrinu. Samo kad sam u Tvoj blizini, kada se mogu dotaknuti tvojih haljina, Tvojih uskrslih rana, JA SAM SIGURNA. SVJESNA SAM KOLIKO ME LJUBIŠ MOJ PRIJATELJU ISUSE. Upali svijetlo u ovoj našoj tami. Ti koji si gospodar neba i zemlje, dođi u našu stvarnost, u politiku, školstvo, bolnice, staračke domove, naše gospodarstvo, u naše medije. Dođi Gospodine Isuse, uzburkalo se i naše more. Tvoje je Ime Isuse prosvjetljavalo neznanja naroda i davalo nadu i utjehu u svim bijedama ropstva svijeta. Po Tebi Presveto Ime Isusovo, gube svi neprijatelji i nema drugog imena po kojem bi se mogli spasiti. Zato sva stvorenja slavite to Sveto Ime. Kličite skupa s anđelima nebeskim: SVET, SVET, SVET…..GOSPODIN BOG SABAOT….

 

Hvala Ti Isuse što si po ovome komadiću kruha i vina i po tvojim svećenicima htio ostati s nama i među nama živ, do svršetka svijeta. Hvala Ti što si i mene ovako slabu i nedostojnu pozvao da te slijedim, da Ti budem blizu, da ti služim. Hvala Ti što si prisutan u svakom lomljenju ovoga kruha i kapljici vode i vina. HVALA TI BAŠ ZA SVAKOG SVEĆENIKA, KOJI JE SVE OSTAVIO DA BI SVOME NARODU DAROVAO ŽIVOGA TEBE. Pomozi svima koje si pozvao u službu svećenika, da čuju jasno tvoj poziv i da budu hrabri poći za tobom. ČUVAJ ISUSE BRIŽNO U SVOME SRCU TO NAŠE BLAGO, NAŠE SVEĆENIKE. Hvala Ti Isuse što i meni danas govoriš: „Sinko, sve moje , tvoje je“. Sjećam se Tvoje molitve prije nego si podnio muku za mene.  Onda si molio:“ Oče, ja za njih ,molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji. Oče sveti, sačuvaj ih u svojem imenu, da budu jedno kao i mi. Da Isuse i mi te sada ovdje molimo, moli Oca za nas, za naše obitelji, za sve izgubljene i zalutale, za sve koji boluju od teških bolesti, za usamljene, napuštene, progonjene…………MOLI OCA ZA NAS ISUSE. HVALA TI ŠTO NAS TOLIKO LJUBIŠ I ŠTO ČINIŠ I DANAS SVOJA VELIKA DJELA U SVAKOME OD NAS, SAMO KAD TE PUSTIMO U SVOJ ŽIVOT. ZATO OSTANI S NAMA NAŠ ISUSE, NAŠ SPASITELJU. Neka SE SVE ŠTO POSTOJI BLAGOSLIVLJA TVOJIM SVETIM IMENOM. AMEN