Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

SVEĆENIK ODGOVARA

Svećenik odgovara: Moram li se bojati uroka?

Hitova: 92
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kao što se Bog po Crkvi služi sakramentima i sakramentalima da udijeli svoju pomoć i zaštitu, tako se i đavao po onima koji mu služe koristi urocima da bi nanio štetu.

Iskustvo s lošim spavanjem i noćnim morama, koje se popravilo kad su uklonjeni sumnjivi predmeti, tipično je u slučajevima uroka.

Ne treba bezrazložno pripisivati mogućim urocima svaku životnu poteškoću. Međutim, ako se neko zlo pojavljuje ustrajno i neobjašnjivo na druge načine, moguće je da se radi o tome. Najsumnjivije će pritom biti stvari koje dolaze od sumnjivih osoba ili su barem bile s njima u kontaktu. Metodom eliminacije – udaljavanjem jedne po jedne stvari – ponekad se dođe do rješenja. Također, Gospodin može u molitvi otkriti o čemu se radi. Kada se jednom sa sigurnošću utvrdi da je neki predmet ureknut, treba ga potpuno uništiti, što preporučujem prepustiti svećeniku.

Nemir može biti dobar znak da bi nešto u svojoj okolini trebalo promijeniti ili ukloniti. Međutim, valja dobro u molitvi razlučiti radi li se o Božjem znaku ili vlastitom strahu, u kojem su “velike oči”.

Također valja podsjetiti da je redovit molitveni, i općenito kršćanski život prvenstvena zaštita od zla (iako je ponekad treba nadopuniti posebnim mjerama).Neka nas i naše obitelji Gospodin očuva od svakoga zla.

iz knjige: don Damir odgovara