Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

ŽIVOT ŽUPE

Prijedlog unutarnjeg organizacionog unapređenja FSR-a

Hitova: 4160
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Naša sestra i pripadnica FSRa, Janja Ikić, uputila je Ministri i Vijeću mjesnog bratstva FSR, prijedlog unutarnjeg organizacionog unapređenja FSRa. Prijedlog jasno govori o strukturi manjih cjelina i ciljevima koji iz toga proizlaze. Osnovna nakana ovog prijedloga je da se članstvo FSRa aktivira u manjim grupama prema svojim sklonostima i darovima.  Tako se predlažu imena grupa koja u Franjinom duhu jasno sugeriraju prvenstvenu djelatnost grupe: Franjin duh (zajednička molitva i klanjanje), Franjino srce ( gradnja i očuvanje zajedništva FSRa, što uključuje posjete bolesnima i odsutnima), Franjina usta ( komunikacija unutar FSRa i sa okruženjem), Franjine ruke (potrebe unutar župe, kao i pomoć potrebitima i pomoć kod događanja), Franjine noge (organiziranje hodočašća)
Kroz uključivanje članstva u manje cjeline ostvarilo bi se niz željenih ciljeva: aktiviranje članstva prema sklonostima i darovima, te ostvarivanje bogatstva zajedništva, zatim efikasnije ostvarivanje evanđeoskog života po Pravilu FSRa, nadalje efikasnije planiranje i realizacija zacrtanih aktivnosti u FSRu, te na kraju homogenizacija i bujniji, ali i plodonosniji život  u FSRu.
Ovaj prijedlog je iznesen i na Skupštini bratstva 2.12.14., gdje su počela regrutiranja u pojedine grupe, čime je potvrđeno da je prijedlog naišao na odobravanje članstva. Služenje Kristu u Franjinom duhu, poziva sve članove FSRa da prigrle ovaj inovativni i poticajni prijedlog, te da živeći vjeru napunimo srce i dušu Božjom ljubavi.