Svete mise su radnim danom:
u 07:00 i 18:30
a nedjeljom:
07:00, 09:30, 11:30 i 18:30  sati.

Marijine ružice

Božić u našim srcima

Hitova: 1134
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  mr1-1.jpg

 

 

 

 U srca članova zajednice „Marijine ružice“ i ove je godine ušla Božićna radost. Posebno nam je veselje bilo što smo tu svoju radost mogli podijeliti s drugim ljudima. U svoj smo Božić pozvali svoje bližnje i tako se naša radost povećala.

 

  mr2-1.jpg

 

 

 

Molitvom, pjesmom, recitiranjem i druženjem, zajedno smo slavili Boga.

 

mr3-1.jpg

 

 

 

 

Zima je. Snježna tišina Silazi na polja pusta, Nad krovovima, drvećem i cestom Svud se vuče magla gusta.

 

mr4-1.jpg

 

 

 

 

A gle! Tamo u daljini Sjajna svjetlost blista. Treperava i nježna zvijezda Na prozore kuca I sva sjaji, Ko u oku suza čista.

 

mr5-1.jpg

 

 

 

 

To maleni Isus radošću duše budi; To je nova nada Što nam vječnu ljubav nudi. On, u ledenoj zimi,radost za nas stvara; Radost, što nam srca zagrijava, što sva vrata otvara.

 

mr6-1.jpg

 

 

 

 

Jutrom, kad mi sunce ruku takne, Il' kad tugu suzom blažim, Nemirno se srce pita Zna li Isus da ga tražim.

 

mr7-1.jpg

 

 

 

 

Htio bih mu jednom reći Koliko ga silno volim. Pitati ga čuje li me, kad ga zovem i kad molim.

 

mr8-1.jpg

 

 

 

 

U toplini on je neba vedrog I u zvijezdi kad se smrači, Pogledaj u srce svoje I tu ćeš ga uvijek naći.. U radosti i u sreći tvojoj Lice mu se blago smiješi, Na dlanu ti dušu drži, Kad je tužna, On je tješi. Isus je došao među ljude kao malo dijete. Svojim je životom pokazao da voli svakog čovjeka i sve nas poziva k sebi.

 

mr9-1.jpg

 

 

 

 

Isuse, reci, kamo da dođemo? Isuse, gdje stanuješ? On se nastanio u ljudima koji nas okružuju. On stanuje u svakom srcu i u svakom dobrom djelu svakog čovjeka. Ako s ljubavlju pristupimo ljudima, naći ćemo Isusa u svakome od njih i shvatiti ćemo, da se Isus pojavljuje u svakom prijateljstvu. Pjesma nam kaže: „I ti i ja i mi i Bog, mi gradimo prijateljstvo sad.

 

mr10-1.jpg

 

 

 

 

Kako ćemo graditi prijateljstvo? Najprije uđimo u svoju dušu i pogledajmo, jesmo li koga uvrijedili. Zamolimo ga u svom srcu da nam oprosti. To nije bilo teško.

 

mr11-1.jpg

 

 

 

 

Pogledajmo još jednom u svoju dušu i pronađimo rane koje su ostavile teške riječi koje su nas povrijedile. Sad moramo mi oprostiti onima koji su nas uvrijedili. Ovaj drugi korak je malo teži, ali ako primimo malog Isusa u dušu i saslušamo njegovu želju, uspjeti ćemo. Kad smo to učinili, pustimo da nas radost ponese u susret ljudima. Ponesimo im u srcu malog Isusa i darujmo im svoje prijateljstvo, onako kako je to Isus činio. Tako će se ostvariti radost Božića u svim srcima i u svim životima.

 

mr12-1.jpg

 

 

 

 

Mali Isuse, budi naša radost, naša sreća, naš život.