Izjava i prisega te ispovijest vjere kandidata za prezbitersko ređenje

U petak 21. lipnja, dan uoči prezbiterskog ređenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji naši kandidati za prezbiterat, fra Marko Bagarić i fra David Vrbanec, izrekli su svoje Izjave i prisegu te Ispovijest vjere uoči prezbiterskoga ređenja. Time su potvrdili da slobodno i svjesno pristupaju prezbiterskom ređenju.

Ispovijest vjere i privolu fra Marko i fra David su izrekli nakon molitve Srednjega časa u kapelici kapucinskog samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi gdje su smještena naša braća s privremenim zavjetima. Uz braću koja žive s juniorima u Dubravi, magistra fra Franju i vicemagistra fra Gorana ovom činu su prisustvovala i braća kaptolskoga bratstva, provincijalni ministar fra Milan, gvardijan fra Zdravko, fra Matija, promotor zvanja i tajnik Provincije fra Mario. Također, prisutan je bio i mons. Emilio Rocha Grande, OFM, nadbiskup Tangera u Maroku koji je došao u Zagreb na fra Markovo prezbitersko ređenje jer je fra Marko u Tangeru zaređen za đakona, a tamo je proveo i svoj đakonski praktikum.

Ovim činom fra Marko i fra David su potvrdili da vjeruju sve i svaku pojedinost što sveta Crkva Katolička predlaže vjerovati i da svjesno, slobodno i bez prisile pristupaju prezbiteratu te da su im poznate obveze i prava koja zadobivaju svetim redom.