Provincijski susret ministranata

Pod geslom: „Franjo idi popravi moju Crkvu!“ jučer je u kući susreta Tabor u Samoboru održan provincijski susret ministranata. Fra Ivan Matić nas je ugostio u kući susreta Tabor zajedno s vrijednim poslužiteljima te su nam tako omogućili da se osjećamo kao kod kuće.

Okupilo se oko 140 ministranata iz naših franjevačkih župa i samostana. Našli su se tu tako ministranti iz Iloka, Vukovara, Borova Naselja, Našica, Virovitice, Požege, Bjelovara, Kloštra Ivanića, Karlovca, Koprivnice, Kaptola, Sigeta i Čakovca.

S ministrantima su bili i njihovi voditelji, fratri koji ih tijekom godine pripremaju za ministrantske službe. Pri čitavoj organizaciji puno su pomogli i naši vrijedni framaši iz različitih frama. Kao vrijedni animatori pomogli su da ovaj susret prođe bez ikakvih problema!

Program smo započeli podjelom u grupe, a potom igrama upoznavanja. Zatim je uslijedio kviz znanja iz biblijsko-liturgijskog područja u kojem su pojedinci pokazali zavidno znanje. Nakon završetka kviza uslijedilo je euharistijsko slavlje u kojem nam je provincijalni ministar fra Milan Krišto uputio nekoliko poticajnih misli za život s Isusom u svakodnevici.

Nakon okrepe za dušu okrijepili smo i svoje tijelo te prešli na sportske terene odmjerivši snage u različitim sportovima i igrama. Treba napomenuti kako su se i sami fratri okušali u nekoliko disciplina te su u nekima pobijedili, a u nekima izgubili od revnih ministranata.

Na kraju susreta proglasili smo i neke pobjednike, podijelili nagrade, no nitko nije kući otišao praznih ruku!

Vjerujemo kako je svima bilo lijepo te kako ovo nije posljednji put da smo se okupili! Sve ministrante preporučamo u molitve kako bi ostali vjerni poslužitelji oko Kristova oltara!