Festival Dobri Pastir

17. travnja slavili smo nedjelju Dobrog Pastira, dan molitve za duhovna zvanja, i u tom duhu posjetili smo Čakovec gdje smo svjedočili posvećeni život. U franjevačkoj crkvi sv. Nikole biskupa animirali smo euharistijsko slavlje svojim sviranjem i pjevanjem. Svetu misu predslavio je naš vicemagister fra Krunoslav Kocijan, a o svom pozivu govorio je naš junior fra Josip Pavlović na sebi svojstven način – kronološki (uglavnom), duhovito, zanimljivo i potičući na razmišljanje i hvalu Gospodinu. Pokazali smo vjerničkom puku našu radost i mladost te ih pozvali na molitvu za nova duhovna zvanja, ali i za nas same koje je Gospodin pozvao da ga slijedimo.

Poslijepodne smo proveli u drugoj čakovečkoj župi, u crkvi sv. Antuna Padovanskoj, također franjevačkoj. Naime, nastupili smo na 11. po redu Festivalu Dobrog Pastira. Nastupali su mnogi izvrsni zborovi i solisti, a mi, Zbor franjevačkih juniora, predstavili smo se s pjesmom Misericordias Domini, autora J. Berthiera, u obradi voditelja zbora fra Marija Zrakića. Možda nismo bili toliko spretni kao drugi koji su nastupili, ali smo pokazali kako izgleda franjevačka spontanost u punom sjaju.

No još važnije, u sklopu istog festivala, neposredno prije naše glazbene izvedbe, fra Josip Pavlović ponovno je ispričao svoju životnu priču. Tako je i one prisutne na festivalu potaknuo na molitvu za sve nas i za nova duhovna zvanja.

Doma smo se vratili umorni, ali ispunjeni te Bogu zahvalni!

Komentiraj