Nova sjemenišna i školska godina 2016./2017.

Započela je nova školska godina 2016./2017. Većini nas sjemeništaraca, iskreno, škola kao škola nije nedostajala, ali nam je nedostajalo sjemenište i život u sjemeništu. Sjemenište je odgojna ustanova u koju dolaze dečki koji su osjetili Božji poziv nakon 8. razreda osnovne škole i već u sjemeništu se počinjemo polako učiti franjevačkom načinu života.

Ove godine su nam u sjemenište došla čak trojica mlade braće pa nas je sada u sjemeništu jedanaestorica. Predstavit ću ih od najmlađeg prema najstarijem. Karlo Jakirčević iz župe sv. Josipa Radnika, Borovo Naselje, Dominik Šnajder iz župe sv. Leopolda Mandića, Slavonski Brod, Josip Trobić iz župe sv. Petra apostola, Podvrško, Bruno Vučković iz župe sv. Josipa Radnika, Borovo Naselje, Tomislav Kovačević – Farkaš iz župe sv. Augustina Kažotića, Zagreb, Mario Mikelić iz župe Predragocjene Krvi Isusove, Zagreb, Miroslav Durbas iz župe sv. Vida, Okučani, Petar Perčić iz župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec, Sebastijan Žibrat iz župe sv. Anastazije, Samobor, Marko Džaja iz župe sv. Josipa Radnika, Borovo Naselje i Ivan Rozić iz župe sv. Obitelji, Osijek i naravno naši prefekti fra Venancije Mihaljević i fra Danijel Patafta.

Za razliku od prošle godine kada nije bilo postulanata, ove godine ih imamo dvojicu, a oni su Ivan i Marko. Ove godine su odgajatelji i definitorij malo popustili pa su u sjemenište primili i Dominika koji ide u srednju školu Fausta Vrančića u drugi razred. On će ove godine uz Maria imati nešto više posla jer moraju položiti razliku u predmetima pa ih se sjetimo u molitvi. Karlo, koji je također novi, kreće u prvi razred Nadbiskupske klasične gimnazije. Mi ostali smo samo jedan razred viši u odnosu na prošlu godinu. Htio bi napomenuti da nakon četiri godine ponovno u sjemeništu imamo sve generacije, prvi, drugi, treći i četvrti razred te se nadamo da više neće biti godina u kojoj neće doći niti jedan sjemeništarac.

Kao i svake školske godine tako i ove u našoj školi na početku imamo svetu misu – Zaziv Duha Svetoga za sve učenike, roditelje i djelatnike škole. Nadamo se da će svatko od nas ove godine uz Božju pomoć i vaše molitve ostvariti sve svoje ciljeve. Mir i dobro!

Marko Džaja, 4. razred

Komentiraj