Obnova zavjeta franjevačkih bogoslova!

 

Na večernjoj misi dana 09.10.2020. franjevačka mala braća bogoslovi fra Srećko Bekavac, fra Jura Gelemanović, fra Matija Korčanin, fra Marijan Ligenza, fra Mato Zirdum, fra Vedran Barbarić, fra Marko Dominik Ricov, fra Branimir Jurjević, fra Ervin Jozić, fra Antun Babić, fra Silvio Sušac, fra Ivan Rozić, fra Marko Džaja, fra Krešimir Haramija, fra Antonio Tkalac, fra Davor Palić, fra Borna Gall i fra Domagoj Vincelj obnovili su svoje zavjete u ruke provincijala fra Milana Krište te izrekli onu sjajnu formulu po kojoj im je provincijal obećao život vječni ukoliko se budu držali evanđeoskog načina života.

Prije same obnove zavjeta imali smo rekolekcije predvođene fra Markom Pustišekom koji nam je predložio da svaki kaže što za svakog pojedinog bogoslova zavjeti znače, ali u kratkim riječima te nas je svojim nagovorom podsjetio na riječi iz životopisa i oporuke sv. Franje. Zatim je nastavio sa svojim svjedočanstvom da bi se podsjetili kome smo dali svoje zavjete i našoj prvoj ljubavi i žaru zbog kojeg smo došli u samostan Isusu Kristu.

Na misnom slavlju uvodne pozdrave uputio je fra Miljenko Vrabec te pozdravio našeg provincijala fra Milana Krištu, magistra bogoslova fra Danijela Pataftu, vicemagistra bogoslova fra Josipa Ivkića i bogoslovskog duhovnika fra Marka Pustišeka te zamolio fra Milana da nas uvede u misno slavlje.

 

Na homiliji provincijal je uputio ohrabrujuće riječi bogoslovima koje je povezao s evanđeljem toga dana u kojem su spominjana blaženstva za one koji teže kraljevstvu Božjemu. Naime, uz blaženstva podsjetio je da se moramo predati Isusu Kristu jer nam je u njemu izvor života i spasenja. Po misnom slavlju nastavili smo druženje u blagovaonicu te proslavili uz to i imendan našeg dragog brata Branimira te i time završili ovu svečanost.

Uz mali broj pohvala našoj braći kapucinima što su nas ovako lijepo primili u svoj samostan zahvalni smo Bogu na ovoj milosti poziva te vas molimo za vaš zagovor da nas pratite u molitvi kako bi ustrajali te vašim zagovorom dobili dodatni poticaj i snagu za daljnji rast i izgradnju u našem svećeničkom pozivu.

Bogoslovi HFP sv. Čirila i Metoda

Komentiraj