Susret mladih redovnika i redovnica [FOTO]

Dana 28. studenog 2015. u Zagrebu je održan susret mladih redovnika i redovnica, redovničkih kandidata i kandidatica. Susret je započeo molitvom trećeg časa u dvorani Vijenac nadbiskupijskog pastoralnog instituta nakon koje smo imali prilike čuti dva nagovora – jedan od fra Jure Šarčevića, predsjednika HKVRPP-a koji nas je uz zanimljive i poticajne misli potaknuo da probudimo svijet, pozivajući nas da ostanemo vjerni Gospodinu, da mu se potpuno predamo te drugi od fra Ljudevita Maračića koji je naglasio dimenzije zajedništva i radosti redovničkog života. Svoje izlaganje zaključio je riječima koje bi, kako on kaže, i sam papa Franjo izrekao da je ovdje prisutan: “Ne dajte da vam ukradu radost zajedništva!”

Nakon prva dva nagovora uslijedio je rad po skupinama, zatim u 12 sati euharistijsko slavlje u crkvi sv Vinka Paulskoga koje je predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško koji je u homiliji pozvao na vjernost, ustrajnost i budnost. Istaknuo je važnost molitve govoreći da se svijet “ne budi bukom koja je slična onoj koju svijet proizvodi, nego – molitvom! No, ta molitva nije poglavito pokazatelj vjere, nego je odsjaj sigurnosti i nade”.

Popodne je uslijedio zabavno-rekreativni program gdje smo imali prilike vidjeti kako to izgleda kada časne sestre, franjevci, dominikanci i salezijanci igraju košarku te smo čuli zaključke rada po skupinama. Susret je završio klananjem i molitvom večernje.

Komentiraj