Emaus junioratske zajednice

Ovogodišnji Emaus naša je junioratska zajednica provela u Srbiji. Prvi smo dan došli u Beograd, gdje smo na poziv franjevaca iz Provincije Bosne Srebrene sudjelovali na trećem utorku u čast sv. Antunu Padovanskom. Naš vicemagister fra Goran predvodio je euharistijsko klanjanje, a magister fra Franjo svetu misu. Velečasni Mihael Sokol, beogradski katedralni župnik gostoljubljivo nas je primio u prostore Nadbiskupije gdje smo bili smješteni.

Drugog smo dana posjetili beogradske znamenitosti te se zaputili prema Zemunu. Tamo nas je dočekao fra Nenad Meter koji nam je u kratkim crtama ispripovjedio povijest kuće u Zemunu. Potom smo se zaputili u Novi Sad pozdraviti fra Karla Harmatha. Na kraju, stigli smo u Suboticu gdje nas je srdačno primilo subotičko bratstvo.

Trećeg smo dana, nakon mise, razgledali subotičke znamenitosti. U popodnevnim satima krenuli smo put Bača gdje nas je dočekao fra Josip Špehar koji nam je pokazao bogatstvo bačkog samostana. Emaus smo završili posjetom vukovarskom bratstvu nakon čega smo se vratili u Zagreb.

Zahvaljujemo svoj braći na gostoprimstvu i zajedništvu.

 

Tekst: Domagoj Vincelj

Komentiraj