Prvi zavjeti braće na kraju godine novicijata

Polaganjem prvih zavjeta, u subotu 26. kolovoza 2017., petorica manje braće fra Marijan Ligenza, fra Matija Korčanin, fra Marko Vuković, fra Ivan Majić i fra Matija Jurišić završili su godinu Novicijata. Obred se odvio u bazilici Majke Božje Trsatske zajedno sa Euharistijskim slavljem koje je započelo u 15:00 sati a u nazočnosti brojnih svećenika, bogoslova, obitelji, rodbine te župljana.

Svečano misno slavlje predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak uz provincijalnog ministra zadarske Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Andriju Bilokapića.

Mladi franjevci su pristupali pojedinačno do provincijalnog ministra svoje provincije i polaganjem svojih sklopljenih ruku u provincijalove, izrekli svoje zavjete, obećavajući Bogu da će živjeti u poslušnosti, čista srca i bez vlasništva. Provincijal je prihvatio zavjete, te u Božje Ime obećao zavjetovanicima život vječni, ako vjerno budu živjeli zavjete. Potom su uslijedile čestitke braće iz provincija te je nastavljeno sa slavljem Svete mise. Po završetku je upriličen svečani ručak u blagovaonici trsatskog samostana, za obitelj, rodbinu i prisutnu braću.

Braća zavjetovanici uputili su se svojim kućama na kratki posjet obiteljima prije nastavka svoje franjevačke formacije koja se nastavlja životom u bratstvu u Zagrebu na Kaptolu i studijem na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Braću preporučujemo u vaše molitve i majčinskom zagovoru Majke Božje Trsatske da svojim primjerom budu svima blagoslov i poticaj u življenju Evanđelja.

Neka im Gospodin podari mir i ustrajnost na započetom putu.

Komentiraj