Obred oblačenja franjevačkog habita

U petak 25. kolovoza 2017. u Svetištu Majke Božje Trsatske u 20 sati, održan je svečani obred oblačenja franjevačkog redovničkog odijela za dvanaestoricu mladića koji su obukli franjevački habit. Nakon godine provedene u postulaturi u Samoboru, sada su obukli franjevačku odjeću za godinu kušnje, koju će provesti u Marijinom svetištu na Trsatu.

Obred oblačenja vodili su provincijal HFP sv.Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak i provincijal provincije sv.Jeronima fra Andrija Bilokapić, uz prisustvo ostale braće iz obje provincije. Na početku obreda kandidati su prozivani poimenice te su odgovarali sa: „Evo me!“, potom je uslijedila zamolba kandidata da budu uključeni u bratstvo te iskušani u prikladnosti, na što su ih ministri prihvatili u bratstvo. Potom su provincijali izmolili molitvu za novake i pročitan je redak iz Evanđelja nakon čega je magister fra Tomislav Faletar blagoslovio odjeću kušnje u koju su obučeni novaci.

Godinu novicijata započeli su: fra Vedran Barbarić iz Velike Gorice (Mičevac), fra Mato Zirdum iz Zagreba (Sesvete), fra Branimir Jurjević iz Lumbarde s otoka Korčule, fra Marko Dominik Ricov iz Novalje, fra Ervin Jozić iz Vukovara (Borovo Naselje), fra Mateo Mijatović iz Petrinje, fra Dorian Džaja iz Vukovara (Borovo Naselje), fra Antun Babić iz Zagreba (Siget), fra Silvio Sušac iz Novih Mikanovaca, fra Ivan Rozić iz Osijeka, fra Marko Džaja iz Vukovara (Borovo Naselje) i fra Benjamin Milković iz Breštanovaca.

Čestitamo novim novacima, svoju radost na obredu oblačenja pokazala su brojna braća iz Provincije čime su dali snažnu podršku novacima na početku njihove „godine kušnje“.

Zahvalni i radosni što su ovi mladići još vidljivije postali dijelom franjevačke obitelji, preporučujemo ih svima vama u molitve uzdajući se u Božju providnost i snažni zagovor Marije Majke Božje Trsatske te se nadamo da će im godina novicijata biti i godina milosti.

Komentiraj