Nedjelja Dobroga Pastira – molitva za duhovna zvanja

Hrvatska redovnička konferencija objavila je u elektroničkom obliku Molitveni priručnik uz Četvrtu vazmenu nedjelju – Nedjelju Dobrog Pastira. Ta je nedjelja ujedno i 58. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja.

Molitveni priručnik pripremilo je Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja koje djeluje pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji.

Uz Poruku svetoga oca Franje i Poruku mons. Marina Barišića (voditelja Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja), Molitveni priručnik sadrži: Molitve vjernika i razmatranja uz evanđeoske ulomke za svaki dan (od ponedjeljka 19. travnja do Nedjelje Dobrog Pastira 25. travnja), uvode u slavna otajstva krunice i dva prijedloga tekstova za euharistijsko klanjanje.

Koristeći knjižicu kako je predloženo, u svim župama i zajednicama, predviđen je cijeli tjedan razmatranja i molitve za duhovna zvanja (tjedan koji prethodi nedjelji Dobroga Pastira). Tako smo potaknuti uključiti se osobno i zajednički u molitvu za duhovna zvanja. 

Molitve vjernika i razmatranja pisali su članovi svih oblika posvećenog života u Hrvatskoj (ženska i muška apostolska zajednica, ženska klauzurna i muška monaška zajednica, svjetovni institut, redovnička braća laici i dijecezanski svećenik).

Ovogodišnji Molitveni priručnik, kao i prethodne godine, dostupan je samo u elektroničkom obliku na poveznici: http://www.redovnistvo.hr/katalog-izdanja/publikacije/nedjelja-dobroga-pastira-2021
Molitveni priručnik je dostupan i na ovoj poveznici:

Nedjelja dobroga Pastira 2021. – priručnik

Ili klikom na ovu sliku (naslovnicu): 

Naslovnica Molitvenog priručnika za Nedjelju Dobroga Pastira 2021.