Novi termini i raspored seminara Kuće susreta Tabor

Dragi prijatelji Tabora, Gospodin vam dao svoj mir!

Pred vama je novi bilten Kuće susreta Tabor. Prošlo je dvije godine od kada smo zbog koronavirusa morali promijeniti način organizacije naših seminara i duhovnih obnova. Isto tako, potresi koji su pogodili Zagreb, Sisak, Petrinju i druga mjesta, dodatno su otežali situaciju mnogim obiteljima, župskim zajednicama, samostanima i drugim ustanovama. Uz našu prekrasnu Stepinčevu katedralu i naš samostan i crkva sv. Franje, na zagrebačkom Kaptolu, stradali su do te mjere u potresu da se, nažalost, nije više moglo boraviti u njima niti slaviti liturgiju s narodom. Naša su braća franjevci s Kaptola zbog potresa tada našli svoje utočište u Kući susreta Tabor, a na poseban način tu su bila i naša najmlađa braća bogoslovi, zajedno sa svojim odgojiteljima, koji su oko pet mjeseci proboravili u Taboru.

Zbog svih ovih događaja tijekom ovog razdoblja seminari i drugi susreti koje smo imali odvijali su se u skladu s različitim mjerama koje su se dosta često mijenjale, ali smo ipak unatoč svemu tome, omogućili mnogima da sudjeluju u programima Tabora i da na taj način budemo zajedno i slavimo Gospodina.

Bogu hvala, od 9. travnja 2022., sve su mjere prestale tako da se jako radujemo što se sada ponovno možemo okupljati u većem broju. To nam je posebno drago jer ove godine Tabor slavi svoju 25. obljetnicu te ćemo tom prigodom, u još većem broju, na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza 2022., zajedno proslaviti ovaj naš srebrni jubilej.

Svima već sada čestitam 25. rođendan Tabora i želim obilje Božjeg blagoslova, radosti i mira.

fra Ivan Matić

Voditelj Kuće susreta Tabor


RASPORED SEMINARA U TABORU:

  • 12. – 15. svibnja 2022. – Tema: „Moje će srce trijumfirati!“ – Seminar uz blagdan Gospe Fatimske

  • 26. – 29. svibnja 2022. – Tema: „Isus ozdravlja i oslobađa.“

  • 16. – 19. lipnja 2022. – Tema: „Ovo je moje tijelo – Ovo je moja krv.“ – Seminar uz blagdan Tijelova

  • 7. – 10. srpnja 2022. – Tema: „Njegove nas rane iscijeliše.“

  • 14. – 17. srpnja 2022. – Tema: „Dođite k meni i ja ću vas odmoriti.“

  • 4. – 7. kolovoza 2022. – Tema: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“ – Proslava 25. obljetnice Tabora

  • 25. – 28. kolovoza 2022. – Tema: „Ozdravi nas, Gospodine!“

Voditelj seminara je fra Ivan Matić

PRIJAVE ZA SEMINARE:

Telefonom: 01/3369-781 (radnim danom od 8 do 12 sati); Mobitelom: 091/5986-972; Faksom: 01/3361-844 ili e-mailom na adresu: info@tabor.hr

Kod prijave ostavite svoje ime i prezime i broj telefona.

CIJENE BORAVKA ZA VRIJEME SEMINARA:

Puni pansion je 250 kn. Redoviti seminari uključuju 3 puna pansiona, tj. ukupnu cijenu od 750 kuna. Sobe su dvokrevetne odnosno trokrevetne, sa sanitarnom kabinom u svakoj sobi.

Parkiranje automobila: Uz Kuću susreta Tabor i u šumici okolo ima mjesta za parkiranje.

Molimo nemojte parkirati uz franjevački samostan i na zelenim površinama! 

RASPORED NA SEMINARIMA (ako nije drukčije naznačeno):

– Prvi dan: početak u 17 sati, program traje do 22 sata.

– Drugi i treći dan: od 9:30 do 12:00 sati i od 15 do 22 sata; od 15 sati drugoga dana je ispovijed.

– Posljednji dan program traje do 12:30 sati; završna misa počinje u 11:30 sati.

POTREBE TABORA:

U svim tekućim potrebama Tabora ne bismo mogli bez vaše dobrote i pomoći. Hvala Vam na svakoj pomoći kojom podupirete rad Kuće susreta Tabor. Isto tako, neki nisu u mogućnosti financijski podmiriti boravak na Taboru te im Vi možete pomoći svojim darom da i oni mogu sudjelovati na seminarima i duhovnim obnovama. Kuća susreta Tabor nastavlja svoje djelovanje i doista je mnogima blagoslov. Za sve one koji žele pomoći u nastavku možete naći potrebne informacije. Od srca Vam hvala!

Naš žiro račun kod PBZ:

Franjevački samostan – Kuća susreta Tabor, Milana Langa 18, 10430 Samobor – HR1223400091110016506

Za uplate iz inozemstva: IBAN: HR1223400091110016506 – SWIFT CODE (BIC): PBZGHR2X 

Za sve dobročinitelje i prijatelje Tabora svakodnevno molimo, ali isto tako i tijekom održavanja seminara i duhovnih obnova. U ove su molitve uključeni i svi oni koji se preporučuju u naše molitve putem pošte ili interneta, a osobito oni koji dolaze iz različitih krajeva naše domovine i inozemstva te ostavljaju svoje molitve i nakane za vrijeme sudjelovanja na samim seminarima i duhovnim obnovama u Kući susreta Tabor. U tom zajedništvu vjere i molitve želimo zahvaliti Gospodinu za sve milosti i darove koje neprestano izlijeva na sve nas.

Također na stranicama Tabora možete doći do svih informacija: 

https://www.facebook.com/Tabor.hr

http://tabor.hr/