fra Michael Perry, general Reda manje braće

Pismo generala Reda Manje Braće upućeno braći franjevacima u Hrvatskoj povodom potresa

Predraga braćo,

Gospodin vam dao svoj mir!

U ime sve braće franjevačkog Reda obraćam vam se jednostavnom riječju koja želi izraziti svu našu solidarnost u ovom trenutku dramatične patnje koju prolazite zbog potresa magnitude 6,4 koji je jučer pogodio područje Hrvatske i, u manjem intenzitetu, okolnih zemalja, te koji je nažalost izazvao mnogo strukturalnih oštećenja prisilivši značajan broj ljudi da napuste svoju kuću i usmrtivši nekoliko osoba.

Svi u zajedništvu duha želimo moliti za one koji su izgubili život uslijed ove strašne tragedije, za ozlijeđene i sve koji su u velikoj nevolji u vremenu koje je već bilo vrlo teško uslijed pandemije.

Posebno želimo podržati vas, draga braćo franjevačkih provincija koja živite i vršite svoju pastoralnu službu u najviše pogođenim područjima, kao i sve koji sudjeluju u pružanju pomoći te vaše obitelji. Nadamo se da se s ovom nesrećom možete suočiti s vjerom, hrabrošću i solidarnošću.

Neka vas milostivi i milosrdni Bog podrži i blagoslovi, a zagovor Blažene Djevice Marije i našeg serafskog oca sv. Franje neka vam pomaže i prati vas.

Vaš brat,

fra Michael A. Perry, O.F.M.
Generalni ministar Reda

fra Michael Perry, general Reda manje braće
fra Michael Perry, generalni ministar Reda Manje Braće