Potpisan Sporazum o predaji župe sv. Josipa u Đurđenovcu na upravu Požeškoj biskupiji

U Biskupskom domu u Požegi, 8. kolovoza, biskup Antun Škvorčević i provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu fra Milan Krišto potpisali su Sporazum o predaji Župe sv. Josipa u Đurđenovcu na upravljanje Požeškoj biskupiji koja je od 1938. godine bila povjerena spomenutoj Provinciji.

Biskup i provincijal potpisali su i Aneks Sporazuma o predavanju nepokretne imovine Župa sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju, čija imovinska situacija nije bila riješena pri potpisivanju Sporazuma 2021. godine.

Na potpisivanju su bili nazočni i ekonom Požeške biskupije Robert Mokri te ekonom Provincije fra Ivan Utješinović, koji su utvrdili imovinska stanja navedenih župâ.

Biskup Škvorčević je zahvalio provincijalu Krišti za sve ono što su braća franjevci učinili u Župi sv. Josipa u Đurđenovcu tijekom svoga dugogodišnjeg pastoralnog djelovanja. Izrazio mu je na kraju suosjećanje prigodom smrti fra Sebastijana Golenića i fra Vjekoslava Kocijana, koji je veliki dio svećeničkog djelovanja proveo u Požeškoj biskupiji.

Vijest objavila IKA i Požeška biskupija