Preminuo naš brat fra Viktorin Ivančok

fra Viktorin Ivančok

U utorak, 14. prosinca okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Klenovniku u 89. godini života i 56. redovništva fra Viktorin (Đuro) Ivančok, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Fra Viktorin je rođen 21. travnja 1933. u Donjem Vidovcu, Župa sv. Vida, od oca Luke i majke Helene rođ. Friščić. U novicijat  Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda ušao je 21. kolovoza 1966. u Cerniku. Nakon godine novicijata, 22. kolovoza 1967. položio je svoje prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je 7. ožujka 1971. u Zagrebu.

Nakon polaganja prvih zavjeta, vršio je službu sakristana u Franjevačkom samostanu u Varaždinu od 1967. do 1975.. Potom odlazi u Samostan sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu gdje je kratko vrijeme bio pomoćni sakristan. Zatim se na dvije godine vraća u Varaždin da bi nakon toga otišao kao sakristan u Svetište Majke Božje Trsatske na Trsatu gdje je bio na toj službi 12 godina. Najduži vijek svojega redovničkog služenja proveo je kao sakristan u Samostanu sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu gdje je marljivo radio i posvećivao se punih 20 godina. Nakon što je potres oštetio Franjevački samostan na Kaptolu i zbog oslabljenog zdravstvenog stanja, fra Viktorin je preselio u Franjevački samostan u Varaždinu.

Sprovod će biti u petak, 17. prosinca, u 12:15 sati. Sveta misa zadušnica će se slaviti nakon sprovoda u franjevačkoj crkvi u Varaždinu.