Preminuo naš brat fra Vitomir (Slavko) Alasić

     U samostanu sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu, u noći u srijedu na četvrtak, u 86. godini života i 59. redovništva, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo je fra Vitomir Alasić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

 

 

Fra Vitomir Slavko Alasić rođen je 11. rujna 1934. godine u Cerniku, od oca Josipa i majke Amalije r. Senić. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, a zatim je radio u tvornici. Svoj redovnički život započeo je 1960. godine kao tercijar oblat obavljajući službu kuhara u samostanu na Kaptolu. Potom je 1961. godine u svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci obukao franjevački habit i dobivši ime fra Vitomir postao novak, a obavljao je i službu kuhara. Nakon godinu dana provedenih u novicijatu, 6. rujna 1962. položio je prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je na blagdan Rana sv. Franje 17. rujna 1967. godine. Kao manji brat sv. Franje obavljao je službu kuhara, kraće vrijeme sakristana i bolničara. Dok je fizički mogao, obavljao je razne potrebne poslove u samostanu. Bio je i definitor Provincije u jednom mandatu. Najveći dio svoga života proveo je u samostanu na Kaptolu u Zagrebu, u Sigetu u Zagrebu, a kratko vrijeme bio je u Virovitici, Krapini i Požegi.

Sprovod fra Vitomira Alasića bit će u ponedjeljak 2. prosinca 2019. u 15 sati na groblju Mirogoj u Zagrebu. Sveta misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u samostanskoj crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu.