Promocija časopisa „Ulične svjetiljke“

Tradicionalno početkom došašća smo sudjelovali na promociji časopisa „Ulične svjetiljke“. Zgodno se poklopilo da je sama promocija održana na Međunarodni dan volontiranja. Tako smo se dana 5. prosinca zaputili, po uputama našeg magistra fra Ivana Miklenića, do dominikanskog samostana u centru Rijeke te nam je bilo rečeno kako ćemo tamo dobiti daljnje informacije. Dočekale su nas sestre iz Franjevačkog svjetovnog reda – mjesno bratstvo Trsat koje su u organizaciji rada časopisa „Ulične svjetiljke“. Odmah za nama je stiglo 30-ak osnovnoškolaca iz Omišlja u pratnji svojih razrednica.

Svi koji su trebali doći, bili su tamo stoga smo mogli započeti s podjelom i razvojem „strategija“. Nakon podjele u nekoliko skupina otišli smo zajedno na Korzo, gdje smo se jednom zajednički uslikali i otpjevali pjesmu „Visom leteć“ kao zagrijavanje za ono što nas čeka te smo zatim stali na svoja mjesta.

Sada dok ste na početku pročitali i sam spomen Rijeke, vjerojatno ste odmah pomislili na kišu i da, bili ste u pravu. Kiša se tek kratko suzdržala, tako da obavimo zajedničko fotografiranje, a onda nas je podsjetila da smo ipak u Rijeci. No ni ta kiša nije nas spriječila u prodaji časopisa. Svi smo samo otvorili kišobrane i nastavili s prodajom, kao da se ništa nije promijenilo. Vrijeme prodaje smo iskoristili za razgovor i međusobno upoznavanje, ali i za nadmetanje čiji će osmjeh prodati više časopisa. Vrijeme predviđeno za akciju nam je proletjelo jako brzo te smo se, obogaćeni jednim novim iskustvom, oprostili od sviju prisutnih i uputili se prema Trsatu.