Sedma obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića

Danas se navršava sedma obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića.

Tom prigodom je slavljena sveta misa zadušnica u kapelici sv. Franje u Kući susreta Tabor.

Svetu misu je predvodio fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor.

Zbog trenutne situacije oko pandemije korone virusa, nažalost, nije bilo moguće organizirati seminar kojim smo svake godina obilježavali obljetnicu smrti fra Zvjezdana Linića.

Zahvalna srca molimo Gospodina da mu podari vječnu radost i mir.

Poslušajte jedno predivno svjedočanstvo fra Zvjezdana Linića: 

Svjedočanstvo fra Zvjezdana

Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. veljače 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije udu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

Od 1997. godine živio je i djelovao u Kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru gdje je organizirao i vodio brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl. za sve staleže u Crkvi. To je mjesto bilo i mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima.

U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.