Trojica naše braće primila Sveti red svećeništva

Mladomisnici sa biskupima

U subotu, 5. lipnja 2021., kardinal Josip Bozanić predvodeći euharistijsko slavlje u zajedništvu s braćom biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, te mnogim svećenicima, zaredio je desetoricu đakona za prezbitere udijelivši im drugi stupanj sakramenta Svetoga reda. Petorica đakona su zaređena za zagrebačku nadbiskupiju, dvojica za karmelsku provinciju, a trojica za našu franjevačku provinciju. 

Mnoštvo ljudi, ponajviše rodbine i prijatelja ređenika, sudjelovalo je u svečanom slavlju ređenja u Mariji Bistricu, na vanjskome oltaru crkve na otvorenome bl. Alojzija Stepinca.

Nakon svečane euharistije ređenici su okupljenima udijelili zajednički mladomisnički blagoslov. 

Za našu Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda ređena su trojica naše braće: fra Mislav Lukačević iz Slavonskog Broda, fra Vjeran Lazić iz Vinkovaca i fra Darko Grmača iz Kloštar Ivanića. 

Naši mladomisnici – fra Darko Grmača, fra Vjeran Lazić i fra Mislav Lukačević

Već ovaj tjedan će naši mladomisnici otići na svoje nove službe gdje će započeti svoj svećenički put: fra Mislav u Našice (župa i samostan sv. Antuna), fra Vjeran u Kloštar Ivanić (župa i samostan Uznesenja BDM) i fra Darko u Čakovec (župa i samostan sv. Nikole). 

Čestitamo od svega srca našoj braći i svim mladomisnicima! Neka ih prati Božji blagoslov, te ustrajnost i mir u njihovoj službi posvećenja sebe i povjerenog im naroda.