Velika devetnica Majci Milosrđa u Kloštru Ivaniću

U svetištu Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću organizira se kroz devet subota duhovni program kao priprema za proslavu blagdana Majke Milosrđa, koja se slavi 15. travnja.

U prvom tjednu u ožujku omogućeno je niz sadržaja za župljane i hodočasnike. U četvrtak 2. ožujka se uz misu održalo euharistijsko klanjanje, a u petak 3. ožujka se razmatralo otajstvo Isusovog srca kroz križni put, prigodnu propovijed i pobožnost njemu u čast.

Vrhunac tjedne priprave uslijedio je u subotu 5. ožujka. Nakon krunice, slavila se euharistija s prigodnom homilijom na temu „Majke pod križem“. Program je nastavljen zajedničkom molitvom časoslova za duhovna zvanja, nakon čega je uslijedila kateheza za supružnike pod naslovom „Brak naš svagdašnji“. Katehezu je održao župnik fra Robert Ćibarić te je u njoj razložio stupnjeve priprave za ženidbu da bi se na kraju osvrnuo na konkretne probleme koje je uočio kod brojnih bračnih parova u svom pastoralnom radu.

Osim kao tradicionalna velika devetnica koja se godinama održava u svetištu, ovogodišnja priprava odvija se u okviru sinodalnog puta Sisačke biskupije. Duhovni program i prikladne kateheze, kojima je cilj obogatiti vjerski život župe te dodatno osposobiti vjernike na aktivno promišljanje o životu i ulozi Sisačke Crkve, bit će nastavljen svaku subotu do proslave Majke Milosrđa 15. travnja.

Vijest izvorno objavila IKA