Započele 14. Franjevačke pučke misije

Župa sv. Nikole Tavelića, crkva sv. Nikole Biskupa, grad Rijeka, naselje Krnjevo.

Franjevci provincije sv. Jeronima ove godine su proslavili dvije obljetnice njihove riječke župe: 30 godina od posvete crkve i 25 godina od uspostave župe.

Trenutno traje događaj koji se također može nazvati “povijesnim”, a to su prve pučke misije u župi od njezina osnutka.

Četrnaeste po redu Franjevačke pučke misije su započele u nedjelju,  7. listopada. Projekt naše provincije u kojem su do sada sudjelovali mnogi fratri i dalje se nastavlja pod vodstvom fra Ivana Matića. Misije su zadobile svoju ustaljenu formu i koncept koji se prilagođava prilikama župe ili mjesta u kojem se održavaju. Osim u crkvi (gdje se odvija najvažniji dio programa), također se pokušava susresti s ljudima i izvan crkve. Župa sv. Nikole na svome teritoriju ima jednu osnovnu školu i Dom za starije i nemoće, te će se u tim mjestima također odvijati susreti s misionarima.

Ovoga puta su najviše uključeni fratri s Trsata kao misionari. Također i braća novaci sudjeluju u onim aktivnostima koje su njima moguće. U sklopu njihova novicijatskog programa predviđeno je da ostvare “neku vrstu” pastoralnog iskustva koje se najviše događa u vršenju dužnosti vezanih uz naše svetište na Trsatu. Osim posluživanja u svetištu i animiranja liturgijskih slavlja, ova generacija novaka će biti u mogućnosti steći i iskustvo pučkih misija.

Molimo Gospodina da ove Misije i djelo koje činimo donesu župljanima milost posvećenja i rast u vjeri! Božji blagoslov neka prati sve misionare kao i sve sudionike Misija!


 

 


 

MISIONARI                  

 1. fra Ivan Matić
 2. fra Goran Malenica
 3. fra Tomislav Faletar
 4. fra Marko Vuković
 5. fra Ljubo Ivan Sesar

 + NOVACI      

 1. fra Krešimir Haramija
 2. fra Davor Palić
 3. fra Antonio Tkalac
 4. fra Borna Gall
 5. fra Domagoj Vincelj
 6. fra Miroslav Durbas
 7. fra Petar Perčić

Franjevačke-Pučke-Misije Krnjevo