Braća bogoslovi posjetili Čakovec i promovirali duhovna zvanja

Danas su našu župu posjetila desetorica naših franjevačkih bogoslova sa njihovim odgojiteljem fra Franjom Vukom, koji je predvodio misna slavlja. Bili su s nama na misama u 9,11 i 18:30, gdje su posvjedočili o svome pozivu i opisali nam ukratko kako izgleda jedan njihov dan u bogosloviji i čime se sve bave. Dvije mise su i animirali pjevanjem, a otpjevali su i dva gregorijanska korala u čast sv. Franji i Bezgrešnoj. Prije večernje svete mise slavili su zajedno s narodom svečanu večernju molitvu časoslova.

 

 

 

 

 


Osim toga obišli su i naš dragi Čakovec i riznicu Međimurja i osvjedočili se o bogatoj baštini ovoga kraja koju treba čuvati i promicati. Posijetili su i braću u našoj crkvi sv. Antuna na Jugu.

Zamolili su da ih stavite u svoje molitve da ustraju u svetom pozivu i da Bog pošalje još radnika u svoju žetvu. Možda će jednog dana baš netko od ovih biti jedan od pastira u našoj crkvi.
Svi koji razmišljaju o božjem pozivu mogu se obratiti nama svećenicima u župi za razgovor, i naravno molimo za duhovna zvanja iz našeg kraja!

Čakovečki franjevci