Dan otvorenih vrata Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića

Dan otvorenih vrata Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti u Slavonskom Brodu održan je u četvrtak, 18. travnja.

Od ranih jutarnjih do popodnevnih sati 255 učenika i tridesetak djelatnika te katoličke škole kroz više prigodnih radionica, od kojih je nekoliko bilo i humanitarnog karaktera, pokazalo je posjetiteljima, od kojih je najviše bilo osnovnoškolaca, što se sve radi u toj katoličkoj školi, koju su prije 29 godina osnovali i vode ju franjevci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. I dok su oni glazbeno nadareni tijekom cijeloga dana u auli škole dočekivali i ispraćali posjetitelje pjesmom, u radionicama su učenici pokazali svoju kreativnost kroz radionice koje su osmislili i realizirali uz pomoć svojih profesora.

Brojnim učenicima iz gradskih osnovnih škola koji su došli sa svojim nastavnicima, klasičari su posvjedočili kako je dobro upisati se u tu školu, jer uz to što im pruža obrazovanje i odgojna je ustanova koju oni doživljavaju kao veliku obitelj.

Ravnatelj škole treću godinu je fra Ivan Crnković.

IKA
FOTO: Brankica Lukačević