Došašće u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštru Ivaniću

Franjevci u Kloštru Ivaniću tijekom četiri adventske nedjelje uz pomoć župnih suradnika i supokroviteljstva Općine organizirali su u dvorištu župne crkve projekt pod nazivom „Advent u Kloštru“ s ciljem dodatnog povezivanja vjerničke zajednice u iščekivanju svetkovine Božića.

Prve dvije nedjelje nakon večernje mise održavao se glazbeni program s nastupima školske djece i kulturno umjetničkih društava, a posljednje dvije nedjelje su se prikazivale slike jaslica iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta. Nakon zajedničkog dijela svatko je imao priliku razgledati riznicu u sklopu crkve, povući se u duhovni kutak, pobliže se upoznati s djelovanjem Župe i drugih udruga koje djeluju u Kloštru Ivaniću, a za djecu su se organizirale kreativne radionice u župnoj dvorani. Posljednje nedjelje u došašću upriličena je izložba slikara Franje Matešina. Uz to, ponuđena je i okrepa i “foto kutak”. Putem aktivnosti su se prikupljali dobrovoljni prilozi za fond župnog Caritasa s namjenom za pomoć siromašnim obiteljima.

Kako poručuju franjevci iz Kloštra Ivanića, “Svako došašće je vrijeme u kojem smo kao vjernici pozvani jačati našu nadu u Kristov dolazak, a idealno mjesto za napredak ove kreposti jest zajednica. Tako se dodatnom izgradnjom zajedništva u iščekivanju Božića, što je bio primarni cilj projekta, u vjernicima pojačava aktivna nada u skoro ostvarenje Božjih obećanja”.