Fra Stanko Belobrajdić primio zlatnik „Grb Grada Čakovca”

   Uz obilježavanje Dana Grada Čakovca fra Stanko Belobrajdić, naš župni vikar, dobio je iznimno priznanje. U prepunoj dvorani Centra za kulturu 29. Svibnja 2018. dodijeljen mu je zlatnik „Grb Grada Čakovca“ koji se dodjeljuje za iznimne zasluge u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca. Na taj način Grad Čakovec iskazao je svoju zahvalu za sve što je fra Stanko činio u svojoj redovničkoj i svećeničkoj službi u gradu Čakovcu.

 

fra Stanko Belobrajdić

 

   Već četiri godine fra Stanko je župni vikar u Župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkome Jugu, a prije ove službe devet godina je bio župnik i gvardijan Župe i Franjevačkoga samostana svetog Nikole biskupa. Za svoga mandata u crkvi sv. Nikole biskupa puno je učinio za vjerski i društveni život Čakovca, kao i za obnovu samostana i crkve, bio je glavni urednik naših Zvona. Uz bogati pastoralni rad fra Stanka svakako treba istaknuti mjesto koordinatora za medije i sredstva društvenog priopćavanja za cijeli Čakovečki dekanat, vodi radijske emisije na Hrvatskome radiju Čakovec i TV emisije na SRCU TV, duhovnik je časnim sestrama. Vrlo je angažiran u radu Zrinske garde koju je zavolio na osobiti način te je postavljen za njezinog duhovnika. I još puno toga.

   Čestitajući svima Dan grada gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da je Čakovec danas izrastao u modernu urbanu cjelinu, niti premalu niti preveliku, veličine i količinom sadržaja upravo po mjeri njegovih stanovnika, a ovogodišnja proslava bila je posvećena upravo ljudima. U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su učenici Osnovne umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ iz Čakovca te Kazališna družina „Pinklec“ iz Čakovca.

 

zlatnik Grb grada Čakovca

 

   Sredinom travnja ove godine fra Stanko obilježio je još jedan važan jubilej: 45 godina svećenstva (zaređen je 1973.) i 70. rođendan. Tako je ova nagrada Grada Čakovca još jedan veliki i važan doprinos svemu onome za što je fra Stanko svakako zaslužan. Uvijek nasmijan i vedar, šaljiv i duhovit, uvijek pri ruci, dobri fratar kojega možete sve pitati i koji će vam na sve vrlo rado odgovoriti.

   Dragi naš fra Stanko, u ime cijele župe želimo Vam svako dobro, mira i zdravlja, neka Vas dragi Bog čuva i vodi, neka Vas Njegov zagovor i dalje prati. Od srca – Vaši župljani.

Nataša Kralj