Medalja Grada Karlovca uručena fra Krunoslavu Albertu

Nakon što su jučer Medalje Grada Karlovca primili KUD Rečica i Nikola Alić, danas je ista uručena čovjeku koji je uistinu puno toga lijepoga napravio za ovaj grad. Riječ je o fra Krunoslavu Albertu.

Medalju mu je osobno predao gradonačelnik Damir Mandić uz prigodne riječi zahvale.

Fra Krunoslav Albert je za vrijeme svog boravka u Karlovcu, u samostanu Župe Presvetog Trojstva učinio puno – ne samo za samostan, već za vidljivost grada na neki način. Ne radi se ovdje samo o obnovi od potresa, ovdje je riječ i o njegovom angažmanu oko Franjevačkog muzeja.

Fratri su ustvari u temelju Zvijezde, u temelju Karlovca, a on je pokazao da je pravi fratar i da vodi brigu o svima, naglasio je gradonačelnik Mandić.

Ja primam ovu Medalju u ime braće franjevaca, u duhu tradicije i kontinuiteta. Obilježavamo 365 godina svog djelovanja i naša prisutnost u ovome gradu ovim činom nek bude odana i za vrijeme koje dolazi, istaknuo je fra Kruno.

Posebno emotivan bio je i zbog toga što je ovo na neki način završetak njegove karlovačke priče. Naime, on odlazi u Viroviticu gdje će vršiti službu samostanskog i župnog vikara, a na njegovo mjesto će doći fra Leopold Palić, koji je do sada bio župni vikar u Hrvatskoj Kostajnici.

Vijest objavio: Trend TV/Radio
Autorica teksta: Dina Višnić
Fotografija: Trend TV/Radio