Zlatna misa fra Lucija Jageca

Danas je u našoj župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu proslavljen zlatni jubilej, 50 godina svećeništva našeg franjevca fra Lucije Jageca. Fra Lucije je predslavio sveto misno slavlje kojim je zahvalio Bogu na tolikim milostima u mnogim godinama njegova služenja Božjem oltaru i ljudima. Fra Željko Željeznjak je u propovijedi istakao mnoge trenutke njegova služenja Crkvi i našoj Hrvatskoj franjevačkoj provinciji svetih Ćirila i Metoda u kojoj je kroz devet godina služio kao provincijalni ministar. Na misi su bili prisutni i brojni svećenici, braća iz provincije, braća bogoslovi, časne sestre i naš aktualni provincijalni ministar fra Milan Krišto koji je na kraju slavlja izrekao riječi zahvale u ime sve braće na mnogim dobrima po kojima je fra Lucije doprinio našemu bratstvu. U pozdravima zahvalama su mu se obratile i nećakinja i pranećakinja, kao i naš gvardijan i župnik fra Josip Grubišić. Fra Lucije je na koncu mise isto tako zahvalio Bogu, obitelji, pokojnim roditeljima, svojim sestrama i ostalima koji su ga pratili na njegovom životnom putu, a podsjetio je i na zlatnu obljetnicu fra Franje Tomaševića, fra Stanka Belobrajdića, vlč. Josipa Horvata, ali i ostale braće iz generacije koji nisu više s nama, a danas bi slavili zlatni jubilej.
Fra Lucije je u našoj crkvi ministrirao kao dječak i ovdje od Boga i primjera braće kao što su fra Pavao Graf i ostali fratri koji su služili u Čakovcu, primio klicu svetoga zvanje koje do dan danas donosi obilat plod.
Zahvalni smo Bogu na velikoj milosti za našu župu i ovaj povijesni dan koji nije često slavlje u našim crkvama, te je stoga još posebniji.
Fra Luciju čestitamo i molimo dragog Boga i Blaženu Djevicu Mariju da prate fra Lucija i ostale svećenike i braću franjevce na putu življenja evanđelja i služenju Božjim otajstvima.
Mir i dobro!
čakovečki franjevci